-
Dwa problemy...
Koledzy mam dwa problemy. Nie działa mi tempomat, jeżeli dobrze go próbowałem używać. nie wiem od czego mam zacząc żeby to sprawdzić.
Druga rzecz to mam auto z 2002r po lifcie w środku. czy ktoś mi może powiedzieć gdzie jest filtr przeciwpyłkowy?? Na podszybiu go nie ma, ani obudowy ani filtra śladu brak! Jestem zaniepokojony czy on w ogóle gdzieś jest. Na pewniaka kupiłem rozbieram podszybie a tu O.o ----> zonk
-
W dziale zrób to sam znajdziesz opis gdzie jest filtr. Jest on pod schowkiem pasażera, trzeba odkręciś śrubki i wyciągnąć (filtr jest dwuczęściowy). Demontaż schowka nie jest potrzebny. Zapewne filtr który kupiłeś jest jednoczęściowy i nie będzie pasował.
Co do tempomatu to najpierw przeczytaj instrukcje samochodu, upewnij sie że go dobrze włączacz. Najpierw trzeba dać na "ON" zapala się zielona lampka, potem powyżej pewnej prędkości przytrzymujesz + i puszczasz gaz. I jedzie.. Naciśnięcie hamulca lub sprzęgła dezaktywuje tempomat.
Jeśli dalej będzie problem to zachęcam do użycia wyszukiwarki.. chyba już wszystko zostało napisane na ten temat. W razie wątpliwości pytaj
-
Używaj opcji "szukaj".
KLIK