-
Pomoc przy zakupie-156
Witam,od dłuszego czasu przymierzam sie do kupna Alfy 156 ale niestety nikt ze znajomych czy otoczenia niemial z nią do czynienia wiec najlepszym sposobem jest zwrócic sie do was o porade :)
Mam do dyspozycji 8tys i 500-600pln/ miesiecznie na utrzymanie wiec jaki polecacie silnik? i czy za takie pieniadze można kupić ,,normalną,, czy ponizej 10tys to tylko ruiny? Z góry wielkie dzieki:)
-
Ruiny nie, ale z pewnoscia roczniki z poczatku produkcji w benzynie. Do tego dodaj sporo kosztow na start. Ja swoja kupilem za 8300, ale srednio patrzac, wsadzilem w ciagu miesiaca dobre 2000 z hakiem. Pamietaj, ze musisz autko zarejestrowac, ubezpieczyc, porobic w nim troche, zeby sie dalo sensownie podrozowac.
Jezeli masz znajomego mechanika, albo fach w reku, jestes w stanie sam sporo poprawic, bo te auta dosc czesto szwankuja przez drobiazgi.
edit:
Mimo to, wydaje mi sie sensowniejszym zakup za powiedzmy 8000 i wymiana we wlasnym zakresie kluczowych elementow (przynajmniej wiadomo na czym jezdzisz), niz wyzylowanie sie, fura za 10 000, brak oszczednosci i zarazem brak chocby podstawowych napraw/wymian.