-
Chłopaki PORaDZCIE
Witam MOJA aalfa nie chce odpaalić juz od 3 tygodni Na poczatku miałem problem z brakiem naapiecia przy pompie paliwowej okazaało sie ze przewod miałęm walniety , poniej wyskoczył mi bład regulaatora pompy wysokiego cisnienia mechanik wymienił mi pompe pompa smigaała i dalaej nie pali ustawił mi od nowa rozrzad ( bo podobno był przestawiony ) posprawdzał wtryski i daaalaej nie pali :( Jeszcze jedno, wymieniłem sobie filtr paliwa na nowy kolega mi zamowił moje pytanie brzmi czy rozni sie on od filtra w 105 konnym silniku moj w dowodzie ma 85KW w ogole czym roznia sie te modele z 99 roku 1,9 JTD ????????
-
a plaka jej psikales? jak zaciagnie wahe to tez nie chce zapalic??
jak posprawdzales prawie wszystko..
1 to sprawdz cisnienie jakie daje pompa wtryskowa..
2 zdejmij wezyk z filtra i przekrec kluczyk zoabcz czy waha leci
jesli nie.. pompa w baku szrot
-
wsyzstko co wyzej napisłes sprawdzone.... :/
-
i zadnego bledu nie pokazuje?
skoro nie.. to wyglada na to ze nie dochodzi paliwo..
zastanawiajace...
niech mechanik jej wleje wahy na "sztywno" bezposrednio.. i wtedy zoabczysz czy faktycznie nie odpala...
-
Ale jak przewód zasilający pompę paliwową był uszkodzony to pompa mogła czasem przerywanie pracować. wiem, że to jest bardzo szkodliwe dla układu paliwowego. a wtryski? jestes pewien, że są sprawne?
ja w mojej 2.4 JTD z 98 roku mam tak, że kosz w zbiorniku jest przebity, dlatego minimum 1/4 muszę mieć w baku. kiedyś jak tyle miałem auto dwa razy zgasło przy przyspieszaniu. Po rozmowie z Tomkiem Magierą i po osłuchaniu silnika jest prawdopodobnie przeskoczony rozrząd. Tez miałem wtedy błąd zbyt wysokiego ciśnienia, ale to wina raczej regulatora ciśnienia paliwa a nie pompy. Układ paliwowy to cholernie delikatne i złożone ustrojstwo. Życzę powodzenia, bo jak wiem, że to człowieka dręczy potwornie jak cos w autku nie działa :(