-
znaczek/logo AR przód
witam sznownych użytkowników
niezbyt dużo pisze na tym forum, lecz mam pewien problem polegający na dobraniu i zakupie znaczka na przednim grillu. Otóż w mojej belli jest przykręcany znaczek (tak mi się wydaje) a na aukcjach i w sklepach znalazłem jedynie jakieś wsadzane z bolcem a nie z gwintem.
Jeśli ktos ma informacje jak z tego wybrnąć albo gdzie nabyć owy znaczek (najlepiej nowy)czekam na info.
i jeszcze jedno wiecie gdzie w na śląsku mozna dostać taile z drugiej ręki?- potrzebuję górną plastikową osłone silnika (prawą) 2.0 ts
pozdrawiam
-
http://www.autosklep24.pl/ tutaj Ci panowie doradzą, tylko zadzwoń nr jest podany na stronie:) Powodzenia.
-
-
Witam Wszystkich,
Znaczek jest przyklejnay i wsuwany na 2 bolce. Wiem bo wymieniałem w swojej jakiś czas temu.
nie musisz nic rozkręcać. Kładziesz sobie kawałeczek szmatki na chromowana część grilla przy emblemacie. Nastepnie nie za szeroki śrubokręt - a nawet dwa są potrzebne. Podważasz z jednej strony i przecinasz klej który tam tworzy taką pajęczynkę. Zostawiasz śrubokręt wsadzony w jedną część znaczka i robisz to samo z drugiej. Jak już Ci się podniesie całość pamiętaj by wyciągać go równo do góry bo jak skrzywisz to te dwa bolce uniemożliwią Ci wyciągnięcie.
Pewnie w 166 jest podobnie jak w 156. Ta śruba po drugiej stronie znaczka nie jest od niego tylko takiej ołonki. Jak ją odkęcisz to będziesz miał taki malutki prześwit na środek emblematu. Możesz próbowac przez to wypchnąć go.
Oczyść denaturatem miejsce na nowy znaczek, zerwij zabezpieczenie od tasmy dwustronnej w nowym i wprować go w równo bolcami w grilla i po kłopocie.
A emblemat oryginalny kupiłem gdzieś na allegro za 56zł z wysyłką.
Pozdrawiam.
-
Emblemat AR?
Czesc!
Mam pytanko odnosnie przedniego emblematu AR!Chcialbym go wymienic na nowy bo stary mam juz strasznie wyblakly,szukalem na allegro,jest tam kilka ofert ale zaczynaja sie one od rocznika 2001 i nie wiem czy taki emblemat bedzie pasowal do Alfy 156 z 1999r.?
Pozdrawiam!
-
-
będzie pasował. Polecam sprzedawcę tylkofiat, u niego tanio i dobrze, części ma oryginalne Magnetti Marelli
http://www.allegro.pl/item1079869104...56_147_gt.html