-
Jaki alarm do AR 156
Witam serdecznie!
W trosce o moje maleństwo jestem na etapie szukania alarmu ;) I w związku z tym mam do Was, drodzy koledzy i koleżanki, pytanie.
Jaki alarm bylby najlepszy do AR 156?
Jesli chodzi o koszty, to srodki finansowe na to przedsięwzięcie są dość wysokie.
Interesowałoby mnie coś w stylu odcięcia zapłonu, antynapadu, czujników nachylenia (przydatne kiedy ktos probuje podnieść auto lub wciągnać je na lawete).
Zanim zdecydowałem sie zarejestrować a potem napisać post, sporo czytalem forum. Niestety nie znalałem nic co by odpowiedziało mi na moje pytanie :oops: Wiec z góry przepraszam moderatora jesli poruszam temat, ktory już wcześniej gościł na łamach tego forum.
Dziekuje za wszelkie uwagi i podpowiedzi a także linki do alarmów.
Pozdrawiam
Piotr
-
Witam!!
Chciałem kupić do swojej 156 alarm ale kompletnie nie mam o nich pojęcia:(
Mam kluczyk scyzoryk więc dobrze by było aby alarm dał się tak podpiąć aby alarm otwierało się z kluczyka. Zależy mi również aby miał coś takiego jak funkcję antyporwaniową. Chodzi mi dokładnie o to aby mieć dodatkowego pilota bądź jakiś czujnik którym mógłbym włączać alarm i odcięcie zapłonu w sytuacjach gdy muszę wyjść na chwilę z samochodu a nie chcę go gasić np. jak otwieram bramę. Wtedy miałbym dodatkowego pilota w kieszeni i w razie gdyby ktoś wsiadłby do samochodu i próbował odjechać mógłbym włączyć alarm i odciąć zapłon. Chyba jasno się wyraziłem o co mi chodzi:-) Ewentualnie jak by miał funkcję powiadamiania to też by było dobrze.
-
Takie alarmy to przerost formy nad treścią. Jest dużo więcej lepszych patentów.
A jeżeli autko będą chcieli ukraść to i tak ukradną.
Niekiedy bardziej skomplikowany alarm po prostu przeszkadza w normalnym użytkowaniu - nie chcę myśleć co się stanie jak coś w nim padnie...... nie będziesz wiedział czy to alarm czy to coś innego siadło
Efekt tego będzie taki, że wywalisz wszystko jak leci :)
Moim skromnym zdaniem fabryczny alarm wystarcza.
-
Właśnie się zaczynam zastanawiać czy w ogóle montować alarm?? Rzeczywiście nie wiem jak to jest z trwałością tych chińskich z allegro, w końcu jak się coś w nim popsuje to nie uruchomie samochodu:/ Poza tym nie wiem jak to jest z wpinaniem się pod immobilaizer itp. (chyba to i tak jest dobre zabezpieczenie bo bez orginalnego kluczyka nie uruchomie przecież auta). A tak w ogóle to macie alarmy w swoich samochodach czy nie?