Od tygodnia nie mogę otworzyć bagażnika przyciskiem w skrytce , mam też problem z otwieraniem kluczykiem (muszę poruszać kluczykiem jednocześnie dociskając tęką klapę ) . Może ktoś pomoże?
Printable View
Od tygodnia nie mogę otworzyć bagażnika przyciskiem w skrytce , mam też problem z otwieraniem kluczykiem (muszę poruszać kluczykiem jednocześnie dociskając tęką klapę ) . Może ktoś pomoże?
Miałem podobny problem.
U mnie były po prostu poluzowane śruby przy zamku w klapie. Trzeba zdjąć plastikową obudowę i wszystko widać.
A jak wciskasz przycisk w schowku to słychać, że chce otwierać?
Może to POMOŻE
Plus regulacja na dystansach - w dolnym rogu klapy, tam gdzie się styka z górną krawędzią załadunkową. Od tego bym zaczął, jeżeli słyszysz tylko pstrykanie wciskając przycisk na pilocie .
Jak wciskam przycisk w schowku nic nie słychać.
a ma może ktoś do sprzedania siłownik zwalniający zamek w klapie bagżnika? u mnie ktoś założył jakiś chyba nie orginalny i się zepsuł. Przekaźnik działa prąd jest ale siłownik kaput..
Jezeli nic nie slychac pod czas przyciskania tego przycisku to mozesz miec przerwane przewody.to bardzo czesta usterka.sam taka mialem. musisz sprawdzic przewody. one przecinaja sie najczesciej w miejscu gdzie przechodza z klapy do srodka auta. Tak jak chlopaki mowia, spradz czy nie poluzowal sie zamek.
Pozdro
tak jak koledzy piszą posprawdzaj przewody, a jeśli klapa Ci nie odskakuje i musisz ją dociskać ręką to wykręć delikatnie gumy te na których klapa się opiera gdy jest zamknięta. będzie odskakiwała aż miło :D