Zakup Alfy 166 2.JTD z automatem
Witam wszystkich:) Jestem tu pierwszy raz. Przymierzam sie do zakupu mojej pierwszej Alfy:) Auto jest piekne i bardzo mi sie podoba i znalazlem taka jedna ktora mi sie podoba i zrobila na mnie ogromne wrazenie!! Dodam ze auto jest z 2003r gosc twierdzi ze nic z autem sie nie dzieje jest po wymianie plynow i rozrzadu na co posiada podobno rachunki.... Alfa jest piekna i dodam ze chcialbym kupic auto ktore mi troche posluzy i nie bede co chwile czegos naprawial. Prosze powiedzcie mi co sadzicie o wersji 2.4JTD 175km automat na co nalezy zwrocic szczegolna uwage przy skrzyni automatycznej jak jest z jej awaryjnoscia ?? Auto jest z 2003r a gosc chce za nia jakies 29tys. zl i ma podobno przejechane 150tys. km. Na poczatku czerwca byla ona wystawiona na otomoto w Gdańsku, kolor niby wisniowy moze ktos z was ja ogladal ?? Dziekie pzdr
Ok dziekuje za cenne uwagi:) Podobno facet wymienial olej w skrzyni biegów i to jest model po FL. Jezdzilem tym autem jako pasazer i do wymiany sa wachacze przednie gosc sie przyznal do tego i zjedzie na wstepie z 1 tys zl tak powiedzial. Obecnie tym autem jezdzi zona i wozi dzieciaki w fotelikach do przedszkola skora w srodku i wnetrze jak nowe:) Tak jak napisal matber1 to jest normalna cena 29 tys, poniewaz gosc powiedzial, ze jak kupowal alfe w zeszlym roku to zaplacil za nia ( nie wymienil dokladnie ile ) ponad 40tys. lub cos bardzo mocno kolo tego zblizone.
To zostaje mi odwiedzic serwis w Gdyni i miejmy nadzieje, ze z autem bedzie wszystko OK i tylko kupowac. Dodam, ze gosc nie jest zadnym handlarzem i sprzedaje auto, bo on nim malo jezdzi glownie zona, a te auto jest dla niej za duze? Ogolnie facet zrobil na mnie bardzo pozytywne wrazenie. Powiem szczerze, ze boje sie tej skrzyni automatycznej..... Zdaje sobie sprawe ze w kazdym innym aucie moze pasc tez automat i dlatego obawiam sie. Pewnie nie ma reguly w jednej alfie taki automat bedzie chodzil sprawnie, az po kres dni auta a w innym juz po niewielkim przebiegu moze zdechnac... Moze lepiej manual ?? Mozecie rzucic okiem na to ogloszenie http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-2-4...C13382747.html
Witam wszystkich. Dowiedzialem sie jaki olej byl wlewany do skrzyni. Gosc mowi ze wlal olej do skrzyni przy przebiegu 130tys. km marki Dekstron 3 celem. Z tego co juz sie dowiedzialem to jest to nie odpowiedni olej. Czyli co radzicie odpuscic sobie zakup tej alfy bo za jakis czas moze strzelic skrzynia ?? A moze ktos jest z gdanska i moglby podskoczyc i obejrzec ta alfe ?? Bylbym bardzo wdzieczny:)