-
Miska Olejowa
Witam serdecznie. Mam mały problem z miska olejową i potrzebuje kilka rad od specjalistów :)
Kilka dni temu uszkodziłam miskę olejową... Jest spora dziura, więc spawanie nie wchodzi w grę ^^
Szukałam miski na allegro, lecz niestety od 1.4 TS nie ma :S
Czy miska olejowa od silnika 1.4 różni się czymś od np. 1.6, 1.8, itp. ?
Od jakich modeli Alfy będzie pasowała miska do mojego autka (Alfa Romeo 146 1.4 TS 1998)?
A może ktoś ma na sprzedaż taka miskę?
Bardzo proszę o kilka rad, będę wdzięczna za każdą odpowiedź :)
/Marta
-
jeśli masz stalową to pasuje od fiata bravo/brawa 1.2 8V
-
Napisz jaka to jest miska, aluminiowa czy metalowa? Jeśli aluminiowa to powinna pasować od 1.6 i 1.8.
Ehhh ale tematy odgrzebujecie, czytajcie regulamin.... prawdopodobnie do usunięcia.
-
1.8 i 2.0 na bank jest to samo ale jeśli chodzi o mniejsze pojemności to nie jestem pewien a co za tym idzie chyba nie będzie pasować - chociaż ręki sobie uciąć za to nie dam ;)
-
od 1.6 TSa z 98 roku napewno nie pasuje, bo z 3 tygodnie temu szukalem dla siebie ;) juz mam wymieniona. ale od 1.4 za ch**iny nie pasowala;p
---------- Post dodany o godzinie 23:47 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:45 ----------
jeśli masz taka? ale sprawdz najpierw http://allegro.pl/miska-olejowa-alfa...294002845.html to masz tu aukcje za rozsadne pieniazki. ja szukalem tydzien i kupiem i tak spawana.. ale trzyma. takze przed kupnem dowiedz sie czy nie byla naprawiana juz wczesniej
-
jak dla ciebie 700zł za miske to rozsadne pieniadze to niewiem ile musiałby cały silnik rozsadnie kosztowac...10k? gdze 2k to juz wyzsza cena
-
Według ePera do silnika 1.4 z aluminiową miską pasuje miska od 1.6 i 1.8. Do silnika 2.0 jest już inna i dlatego Ci nie pasowała.
-
Nowa kosztuje 810zł więc nie polecam kupna w serwisie (chodź sam to zrobiłem ;))
-
dobrze kolega wyzej napisał, nowa 800 a polecana est za 700 z allegro, dobre, za ta cene to wolałbym kupic nowa i miec pewnosc, gwarancje, nie polecam tej z allegro
-
jak cos nowa stalowa to koszt ok 370 zł moze troche taniej:)