-
Zakup Alfy 166.
Witam wszystkich.
Jestem tu nowy i potrzebuje pomocy. Do tej pory prywatnie jeździłem tylko autami BMW, ale zakochałem sie w Alfie 166 :wub:i postanowiłem taką kupić. Ponizej dwa linki do aut, które mi się podobają. Czy ktoś któreś z nich ogladał albo cos o nich wie. Będę również wdzięczny za podpowiedzi na co przede wszystkim zwrócić uwagę przy kupnie i czy trzeba obawiać się automatów? Wielkie dzięki za wszelką pomoc.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13363542
http://moto.allegro.pl/item108429145...6_2_4_jtd.html
-
Hej.
Oglądałem tą z Pelplina. Jak dla mnie wizualnie spokojnie +100k km. Nie miałem przy sobie czujnika lakieru więc o stanie blacharki nie jestem w stanie niczego powiedzieć
(patrząc gołym okiem nie było się do czego przyczepić).
Padnięta sonda lambda, grzebany tłumik, także dźwięk silnika taki hm.. po prostu dość mocno pierdzi :)
Do tego padnięty czujnik ABSu, z tego co właściciel mówił to jedynie 1szt. Zawieszenie na 1 rzut oka jest ok.
Co do ceny myślę że spokojnie zszedłbyś do 10k zł. No ale trzeba troszeczkę zainwestować aby doprowadzić do jako takiego stanu.
Pozdrawiam.
-
ta z pelplina juz byla zimą na sprzedaż i miala wtedy troche pogiętą maske, nawet sobie zdjecia jej zapisałem bo ta fela to mistrz w 166..
-
A czy za 10k warto jest ja brac i ile trzeba na oko wsadzic zeby doprowadzic ja do ekstra stanu? A jak w niej silnik i skrzynia?
-
Uważaj na Sportonic - przy dużych przebiegach bardzo wiele zależy od tego, jak był serwisowany wcześniej. Jeżeli kiepsko, to doprowadzenie go do stanu używalności może kosztować 5-10k!
Ewidentne problemy wyjdą już na jeździe próbnej, ale niektóre możesz zauważyć dopiero po kilku-kilkunastu dniach jazd. No i przede wszystkim jeżeli nie masz doświadczenia z automatami to nie wychwycisz tych problemów!
Podsumowując: sportonic jest bardzo wygodny, ale: 1.drogi w serwisowaniu, 2.pogarsza osiągi (bo ma 4biegi i "miękki" start, a nie dlatego, że je powoli zmienia!)
Gdyby jeszcze raz kupował 166, brałbym manual!
pozdr,
~tomaz