-
przewody klimatyzacji
Mam od niemal miesiąca 147 2003 JTD 16 V 140 KM. Wiem że puknięta była od prawego przodu i zrobiona. Nie posłuchałem dobrych rad i nie zrobiłem zastrzeżenia w umowie (klima nie działa bo rurka nieszczelna). Okazało się że kompresor do wymiany bo zatarty. skraplacz też nowy. Odwiedziłem dwie firmy od klimy kilka razy. To do wymiany i tamto (2200 zl). Sam poszukałem części. Ale problem mam nowy. Kiedy przyszło do wymiany skraplacza okazało się że go nie ma:eek:. Rurki pięknie połączone, zlutowane. Skraplacza nie ma. Do sedna. Szukam rurek do klimy. Najchętniej kontakt, numery części, albo zdjęcie. Czy rurki od 1.6 TS (147) pasują do mojej kochanej?:confused:
-
Witam,
o jakie rurki Ci konkretnie chodzi? jakieś mam. kompresor, skraplacz też mam.
jak coś to pisz, dzwoń. 663 222 700 siwcu@o2.pl
-
rurki idące od i do skraplacza. kompresor kupiłem. skraplacz nowy będzie. tylko rurek tyko rurek... brak.
-
W niczym nie przeszkadza brak zastrzeżenia. Możesz dochodzić obniżenia wartości samochodu o koszt naprawy. Wprowadził Cie w błąd zatajając wady ukryte.
-
wiem. Chyba że sam nie wiedział(miał go 6 m-cy, od grudnia) swoją drogą z Bochni.
-
to że miał go 6 miesięcy i sam nie wiedział nie zwalnia go z odpowiedzialności.. na sprzedającym ciąży odpowiedzialność poinformowania kupującego o wszelkich wadach, a zapis że kupujący zapoznał się z stanem technicznym itd. to pic na wode
-
tak masz rację. Sam jestem prawnikiem. Pewnie wyślę mu wezwanie do zapłaty, a potem spotkamy się dalej, bo to oleje, ale wyrosłem już z wieku, kiedy mówi się a co tam. Wiem że nie wyłącza to postanowień k.c.
-
Drodzy. Dziękuję za zainteresowanie. Namierzyłem w końcu przewody pod nosem, w Lublinie. Zrobione Klimka działa. Pozdrawiam i żwyczę powodzenia.:)