-
Co to za kabel, radio?
Witam, niedawno sprzętając odkryłem luźny kabel wychodzący z okolic tapicerki za schowkiem pasażera.
Wtyczka ma 4 piny i wyglada tak:
Załącznik 11752
Co to może być, wersja wyposażenia chyba maxymalna oprócz xenonów i szberdachu, w schowku jest moduł telefonu.
Druga sprawa to radio i problem z wyświetlaczem. Radio to jakiś model Travelpilota DX - niesety nie mogę dojść który to. Wyświetlacz na całej długości ma pionowe linie - prawdopodobnie awaria taśmy. Jaki to model i kto oprócz serwisu firmowego Blaupunkta może to naprawić?
Załącznik 11753Załącznik 11754
Ach jeszcze na koniec laickie pytanie - czy w modelu po lifcie środka a przed FL filtr kabinowy jest w środku czy w podszybiu?
Dzięki za wszeldkie odpowiedzi i rady! :)
-
witam
po lifcie filtr kabinowy jest pod schowkiem w kabinie. Trzeba uważać by nie urwać zaczepu (jest delikatny) bo wtedy nadmuch przestaje działać - tzn dmucha przez zaslepkę - rozszczelnia się. W lato pół biedy ale w zimie szyby zamarzają od środka. Sam filtr też jest inny składa się z dwóch identycznych wkładek.
Pozdrawiam
-
Niestety nie wiem co to za kabelek, a co do radia to jest BLAUPUNKT ale nie pamiętam jaki model. Żeby odczytać musisz je wyjąć, w rogach panelu są dziurki, trzeba tam włożyć np wkłady od długopisów i zaczepy powinny puścić, choć nie jest to łatwa operacja. A co do panelu to mam identycznie.. te radio to porażka.. tylko troche wilgotno się zrobi i linie powstają na nowo. Rozbierałem kiedyś ten panel, cos tam podociskałem i suszyłem suszarką i linie znikneły, ale długo sie nie cieszyłem naprawą:/