Zamówiłem tarcze Mikoda nawiercane i nacinane i myślę nad klockami textara są miękkie, dobrze hamują za to szybko się zużywają ale nie niszczą tarcz zbyt szybko. Może macie jakieś inne doświadczenie z podobnym zestawem z chęcią poczytam porady :)
Printable View
Zamówiłem tarcze Mikoda nawiercane i nacinane i myślę nad klockami textara są miękkie, dobrze hamują za to szybko się zużywają ale nie niszczą tarcz zbyt szybko. Może macie jakieś inne doświadczenie z podobnym zestawem z chęcią poczytam porady :)
TRW - polecone przez GrześkKa, lepiej trafić nie mogłem, dobrze się ułożyły z tarczami i naprawdę dają radę.
Tylko TRW(nie za miękki nie za twardy, tarcza i klocek ładnie się układają).
Na zestaw mikoda n/n + klocki trw przesiadłem się z tarcz trw i klocków ebc green - po dotarciu nowego zestawu stary się chowa!
Do mikody mam klocki remsa, całkiem dobre połączenie, są dość miękkie, nie hałasują, hamują zdecydowanie lepiej niż poprzednie.
trw lucas
Mam ferrodo performance (czy jakoś tak) przejechałem hm... ok 15k km i klocki w połowie dopiero a tarcze tzw GT (nawiercane+nacinane) Ogólnie polecam, słyszałem również że EBC Green Stuff się świetnie z nimi spisują.
Nie polecam klocków ATE z mikodą, hamują dobrze, prawie nie pylą, nie piszczą ale są chyba za twarde.
Tarcza znika w oczach, a klocki jak nowe :)
Chłopaki a testował ktoś klocki TRW + tarcze TRW? Właśnie wrzucam taki zestaw do siebie...
Ja mam Tarcze mikody + klocki TRW i jestem bardzo zadowolony nic nie piszczy.
Polecam taki zestaw :)
TRW. Skuteczne conajmniej jak seria, ciche i nie pylą.