-
Naprawa bezgotówkowa
Witam w sumie to mam pytanie do kierowców serwisujących swoje autka w serwisach fiata alfy. Zgłaszałem dzisiaj szkodę w HDI naprawa będzie bezgotówkowa w sumie warsztat wybieram sam i mam na oględziny jechać do niego z rzeczoznawcą z HDI.
Tu moje pytanie biorę pod uwagę dwa rozwiązania Fiat w Mysłowicach i Alfa Katowice. Robił coś ktoś kiedyś w tych warsztatach czy w Fiacie zrobią mi bezproblemowo wszystko ładnie i pięknie mechanika+blacharka w sumie jeden koncern, dodam że autko po stłuczce straciło moc(podejrzewam walnięty IC) i nie chcę nadwyrężać samochodu i targać go nie wiadomo jak daleko dzwoniłem do fiata najbliższy termin wtorek, do alfy mam dzwonić jutro koleś na urlopie
-
Witam, serwis Fiata w Mysłowicach polecam z czystą odpowiedzialnością. Naprawdę robią dobrze... naprawa w Twoim przypadku jest bezgotówkowa więc niepotrzebnie napiszę że kasy nie zdzierają. Ja robiłam u nich swoją alfę w październiku 2008 - wszystko było ok. Moja mama naprawiała w grudniu 2009 bravo po stłuczce. Oddaję im auto bez stresu :) do tego miła obsługa.
Jakbyś chciał jakieś info <ewentualnie pomoc przy tym całym zamieszaniu> to dzwoń 505 312 085.
a w kontaktach z tym serwisem możesz się powołać na mnie :) powiedz że jesteś od Ani z granatowej 147 :)
-
trochę późno piszę ale miałem dużo na głowie jutro oddaję do auto hitu w Mysłowicach dzwoniłem popytałem się co i jak reszta jutro no i zobaczymy jak to wyjdzie w efekcie końcowym (najwyżej powołam się na Ciebie jak mówiłaś:))
-
Fiat nie będzie miał zapewne autoryzacji Alfa Romeo... Lepiej zlecić naprawę w AR. Przy okazji poproś o wydruk schematu technologii naprawy, np. z AUDATEX'u.
Gdy Klient nie wymaga, często serwisy pomijają wiele elementów jednorazowych (śrubki, nakrętki, zaślepki, spinki itd...).
-
Tyle, że to jeden koncern dostęp do części będą mieli jedyne co muszą zrobić to naprawa blacharska (nowy lewy błotnik, nowy zderzak nowa lampa+lakierowanie tych elementów) i drobna diagnostyka+ewentualna naprawa mechaniki. Dzwoniłem gość mówił, że naprawiają każdą markę nie ważne czy to fiat czy alfa czy bmw