Moze wie ktoś jak całkowicie odłączyć fabryczny immobilizer. Nie jest mi potrzebny bo alf nie kradną a rozładował mi już kilka razy akumulator. Obawiam się zimy.
Printable View
Moze wie ktoś jak całkowicie odłączyć fabryczny immobilizer. Nie jest mi potrzebny bo alf nie kradną a rozładował mi już kilka razy akumulator. Obawiam się zimy.
Raczej na pewno za rozładowanie aku nie odpowiada immobilajzer.
z tego co sie orientuje to nie immobilajzer tylko oryginalny alarm... przyczytałem gdzieś na forum że ten alarm co jakis czas sie uaktywnia i może dojsć do tego że aku nie jest stanie po nocy obrócić rozrusznikiem...
Nie podajesz jaki samochód chcesz serwisować.
W alfach spider 146, 156 jest to dość proste.
Po tej operacji pali bez immo.
W pierwszej kolejnosci sprawdz alarm. Immobiliser nie ma tu nic do rzeczy.
Alarm jest dodatkowo zamontowany ale go nie włączam bo samochód jest zamkniety w garażu. Pomyślałem że immobilizer prąd pobiera niepotrzebnie bo się zawsze uaktywnia i za każdym razem jak odpalam samochód to go musze pilotem wyłączyć.
Dokladnie! Sprawdz wszystko co masz oprocz, u mnie np wyladowywal sie aku przez wadliwy modul domykania szyb.Cytat:
immobilisera fabrycznego nie wyłącza się pilotem - jest to układ który rozpoznaje kod który masz w czipie w kluczyku , nie ma immo z pilotami
Immbobilizer jest fabryczny, a wyłączam go pilotem od alarmu bo pewnie alarm jest pod niego podpięty.Swieci się wtedy dioda po lewej stronie kierownicy.Szyby domykają sie tak jak trzeba.Sprawdziłbym ten sterownik ale gdzie go szukać i jak to zrobić tego nikt w mojej miejscowości nie wie. Dzisiaj chciałem wymienic pompe wspomagania a nikt nie chce bo podobno trzeba cały silnik opuszczać.
konkretnie w tym plastiku ktorym jest oblany kluczyk - wiec jak nie wierzysz zawsze mozesz ten plastik rozwalic mlotkiem i daje glowe ze nie odpalisz auta :)Cytat:
Napisał marcins737
Po co rozwalac siekierą, mozna kluczyk rozebrać i sobie zobaczyć transponder ten mały czarny klocek w kluczu.
A immobilaizer sie deaktywuje w centralce kluczy i po kłopocie.
http://img145.imageshack.us/img145/1...0582vq9.th.jpg
http://img517.imageshack.us/img517/3...0619yp0.th.jpg