nad kompem od skrzyni biegow sa przekazniki czerwony nie wiem do czego szary podobno do klimy zolty do poduszek, a zielony do czego ??do przenoszenia sie w czasie :p
czerwony chyba przyjaral, a nie wiem za co jest odpowiedzialny :p
Printable View
nad kompem od skrzyni biegow sa przekazniki czerwony nie wiem do czego szary podobno do klimy zolty do poduszek, a zielony do czego ??do przenoszenia sie w czasie :p
czerwony chyba przyjaral, a nie wiem za co jest odpowiedzialny :p
czerwony nie wiem, bo nie ma go w mojej alfie (2,4 JTD 103kW manual)
Szary odpowiada za oświetlenie wewnętrzne i podświetlenie drzwi jak otworzysz (wiem bo miałem spalony)
Zielony to jest ten słynny przekaźnik od sygnalizacji wewnętrznej kierunkowskazów (jak dajesz prawy, to awaryjne migają na zegarach) tyle wiem z moich doświadczeń z tymi przekaźnikami wymieniłem zielony i szary
to zdjecie jest kompletnych przekaznikow, bo u mnie jest bez szarego
wymienilem ten przekaznik i nic nadal to samo bede musial wymienic komputer od skrzyni:(
Witam. pytanko czy ten szary przekaznik jest tez od klimy, bo cos mi niedziała, a wiem, ze mam zjarany i to to dobrze. az dziwne ze takie pierdoły sie pala.Czy ktoś ma na sprzedaż takie przekazniki, bo niedziała mi oswietlenie wewnatrz jak otwieram drzwi no i niemam kierunków na desce.pozdrawiam
Witam. Od kierunków na desce odpowiedzialny jest ten zielony.
Też mi nie działają. Pozostałe nie wiem.
Pozdr.
Mam takie przekaźniki zainteresowanych zapraszam na rozmowę tel 609514127
Informuję zainteresowanych że:
- szara puszka (moduł J42 eper nr 60661539) odpowiedzialny za sterowaniem oświetlenia wnętrza,
- żółta puszka (moduł M80 eper nr 46469671) sterownik zamka centralnego,
- zielona puszka (moduł M83 eper nr 60617164) moduł nadzoru i kontroli kierunkowskazów - steruje awaryjnymi i strzałkami na tablicy.
- ten mały czerwony występuje tylko w automatycznych skrzyniach biegów.
Kolego cypis166 rozumiem, że masz skrzynię automatyczną - wymontuj sterownik skrzyni sprawdź styki (częsta przyczyną usterek sterownika skrzyni jest przedostający się płyn z nagrzewnicy).
Jeśli to nic nie da to pozostaje podjechać do serwisu by sprawdzili na komp. diagnostycznym co nawaliło.
Pozdrawiam