-
Wielkosc baku w 156
dzien dobry,
mam zamiar sobie w mojej ar 156 2,5 w czwartek lpg wbudowac.
pytanie tylko jaki rozmiar baku, ile litrowy bak moge wlozyc jak podniose podloge a jaki wloze jak zostawie podloge jak jest??
a wlew gdzie?? obok na paliwo czy za rejstracia??
dzieki
toca
-
Bez podnoszenia podłogi powinna zmieścić się butla bodajże 42l czyli jej pojemność będzie w granicach 36,5 - 37,5l. Zawór możesz sobie wpakować pod rejestrację, ale raczej za dopłatą, bo nie będzie się im chciało w to bawić, gdyż być może, że trzeba demontować zderzak... Możesz też umieścić go koło wlewu paliwa, ale tam podobno trzeba mieć wówczas jakieś przystawki do tankowania benzyny, czy coś takiego. Rozwiązanie bezpieczne (podobno) na korozję, bo ingeruje się tylko w elementy z tworzywa sztucznego.
No, a jak nie, to po prostu w zderzaku...
-
dzis mi wkoncu zalozyli gaz,
bak mi dali 55litrow 2cm musialem podloge bagaznika podniesc,
wlew mi za rejestracje dali.chodzi pieknie i nawet tak zle nie wyglada.
jedyne co mnie wkurza to to ze mi strasznie siadla z tylu
-
Ja mam butle 47, a wlew mam pod klapka tam gdzie paliwo.
-
chcialem jak najwieksza butle. tez zastanawialem sie nad wlewem pod klapka ale instalator mowil ze bedzie mi po czasie rdzewiala. to zrobilem za rejestracja, nic nie widac
-
A propos zaworu pod klapką: ktoś kiedyś przekonywał mnie, że można go tam zamontować ingerując jedynie w elementy plastykowe, więc korozji nie będzie. (Widać różna szkoła...)
No i jak spisuje się ten pod rejestracją? Możesz jakieś zdjęcia wrzucić? rejestracje masz na magnesach, czy może na zawiasach?
Co do butli, nie dziw się, że Ci tył siadł. Przy pustej butli pewnie nawet tego nie zauważyłeś, ale jak ją zatankujesz do pełna, to sporo kg. przybędzie i to niemal już za osią.
-
dziwi mnie ze lewa strona siedzi nizej, zaladowalem ludzi na prawa i nadal siedzi, moze amorki i sprzezyny do wymiany, rejestracje mam na zawiasach a zeby mi nie latala dalem magnesy, jutro rzuce fotki
-
fajnie bo kazdy szuka gdzie jest
-
gdybym w ostatnich 2mies nie zrobil 9000km terz bym gazu nie robil,a zmienic na diesla to tylko na 2,4 alfe, ale mysle ze poczekam rok na tajsze 159
-
zastanawiam sie po co takie wielkie butle ladowac przeciez cpn z gazem sa co pare kilometrow ja mam 36l i w zupelnosci mi wystarcza na podroz z mojej wichury do krakowa i kawalek z powrotem.co do siadania tylu :!: dlatego ja mam swoja pomiedzy kolami blizej lewego nadkola aby stanowila przeciw wagę dla kierowcy