-
problem z klimą
witam mam problem z moja klima.Mianowice kompresor się włącza i coś tam chłodzi, ale wyskakuje mi komunikat na wyświetlaczu Klimaanlage fehlerhaft.Bitte Werkstatt aufsuchen. według katalogu powinienem mieć 700g czynnika i tyle mam. wentylator się włącza, a klima słabo bije. co to może być? był wymieniony zawór rozprężny i osuszacz i nic nie pomogło
-
Nie możesz przełączyć żeby po angielsku dawał komunikaty? Jeżeli wyskakuje jakiś komunikat o błędzie to klima prawdopodobnie nie działa. Może być zapchany układ w innym miejscu. Upewnij się czy kompresor pracuje (zajrzyj czy wewnątrz koła pasowego obraca się sprzęgło).
-
Kolego Klima się załącza kompresor chodzi coś tam chłodzi jest chłodno w aucie ale wiem że powinno być jeszcze chłodniej i ten komunikat czemu wyskakuje
-
Podaj komunikat po angielsku, i zacznij używać mozilli ze słownikiem, bo mnie aż boli jak czytam "włanczać".
-
ok jak ustawie na język angielski to napisze jak tam pisze. co zauważyłem, jest jeszcze jeden problem, wczoraj było nieco deszczowo i zimno. chciałem włączyć ogrzewanie w aucie i tu nic. temperaturę ustawiłem na full i cisza, zero ciepłego ogrzewania. dmuchawa chodzi, a brak ciepła.
-
Może zasyfiła się nagrzewnica? Ona jest przed parownikiem więc to by mogło tłumaczyć i słabe ciepłe i słabe zimne. A jak z siłą nawiewu? Nie ma problemów? "Grzywkę urywa"? :)
-
Takie podstawowe pytanie, kiedy wymieniałeś filtr?
EDIT:
w wolnym tłumaczeniu Twojego błędu " usterka klimatyzatora, proszę się zgłosić do warsztatu" czy jakoś tak ;)
-
Właśnie, ale jak to filtr to po przełączeniu na obieg wewnętrzny problemu nie powinno być. To tak jakby się komuś rozkręcać pokryw nie chciało :)
-
koledzy filtr jest wyciągnięty. jeśli chodzi o nadmuch daje mocno. " usterka klimatyzatora, proszę się zgłosić do warsztatu" mniej więcej tak to wygląda. szczerze mówiąc to jest moja pierwsza Alfinka, a już mnie załamuje, chodz bardzo się w niej zakochałem i chciałbym, aby wszystko w niej działało jak należy
---------- Post dodany o godzinie 11:02 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:01 ----------
a bym zapomniał ciepła w ogóle nie daje nic a nic
-
Jak nie daje ciepła nic a nic to znaczy że siłownik zamykający nagrzewnicę w ogóle nie działa. Nie ma innej opcji.