-
Czy to przepływomierz?
Witam . Mam pewien problem mianowicie falują mi obroty w alfie . Gdy auto sie nagrzeje to po odpaleniu go obroty spadaja na czerwone pole i musze dodać troszke gazu . ponad to czuje wyrazny brak mocy w przedziale 2700 do 3000 obrotów i autko troche kopci . spalanie w normie . Jako ze jestem teraz w miejscu gdzie nie moge sprawdzic auta na komputerze proszę was koledzy o pomoc czy to przepływomierz ??? nie chciał bym wywalić 300zł w błoto :(. aa po odpięciu wtyczki jest lepiej obroty nie falują i nie kopci .
-
Najlepszą wyrocznią będzie tutaj podłączenie pod komputer. Poza tym sprawdź jeszcze wężyk podciśnieniowy sterowania turbiną.
-
no własnie akurat teraz nie mam jak sprawdzic auta na kompie :( do wrzesnia jestem na Helu i nie znam tutaj zadnego warsztatu ani elektronika :(
-
Najpierw sprawdź szczelność dolotu powietrza
-
Zrobiłem pewna próbe . rozgrzałem samochód do 90 stopni na odpietej wtyczce wjechałem do garazu zostawiłem autko na wolnych obrotach było 900 podniosłem maske i wpiołem wtyczke i obroty spadły na czerwone pole niemalze ;/;/ nie rozumiem teo samochodu ;/;/;/
-
W jtd odpięcie przepływki to jego najszybsza diagnoza, sprawdza się w większości przypadków. Ja bym wymienił, ale jak chcesz potwierdzić na kompie i nie masz w tej chwili do niego dostępu, odłącz i jeździj, nic się nie stanie.
-
chyba jednak wole mieć pewnosć i wymienić co trzeba niż jezdzic na odpietej :):) . Ale coraz bardziej mam pewnosć ze to rzepływka swoja droga dzwoniłem dziisaj do serwisu na pomorzu i za diagnoze chcą uwaga !! 180 zł !! paranoja ;/;/