-
[156] jakie głosniki
witam
Mam pytanie, jakie moglbym zalozyc glosniki do mojej alfy , bo np z przodu mam glosniki pionnera, hehe takie za 45 zl na allegro i oryginalne z tylu i pewnie oryginalne z przodu.
Zastanawiam sie co dodac, zeby wiecej basiku bylo slychac, moze wiecej niz troche, ale tez calkowicie nie zagluszyc samym basem. Naturalnie do okolo 300 zl badz mniej 250 zl , jakie mozecie zasugerowac glosniki.
Czekam na odpowiedzi. pozdrawiam
Komentarz dodany przez: robak#21
Proszę o podawanie prefixu przed tematem
-
Polecam głośniki Phonocar + wysokotonowe + wzmacniacz i Tuba. Będziesz miał dobry dźwięk i niskie tony:
http://allegro.pl/item1161533989_gol...tnica_mdf.html
na same głośnikiw drzwi przeznaczysz spokojnie 300zł.
-
Tuby to ja bym nie chcial , bo chce miec wolne miejsce w bagazniku, chodzi mi o glosniki zeby w drzwi wstawic, zeby oddawaly bass, ale nie taki duzy...
-
Każdy zestaw dwudrożny posiadający zwrotnice będzie dobrym rozwiązaniem - mogę polecić zestaw Helix db 62.1 pod samo radio w sam raz i w kosztach się zmieścisz.
-
jak kolego chcesz miec wolny bagaznik to polecam subwoofer montowany pod siedzenia np...bas nie az takiego duzego a nie ma straty dzwieku jak z bagaznika, delikatnie drozszy ale na własne uszy słyszałem jak ładnie sie komponuje z głosniczkami...
-
Nie jestem az takim maniakiem audio , chodzilo mi tylko drzwi :)
-
a może najpierw wygłuszyć ??
-
Witam moje słowa będą trochę surowe ale jak chcesz usłyszeć trochę basu i żeby troszkę lepiej grały (głośniej) to kup cokolwiek w hipermarkecie byle było firmowe .Jak chcesz usłyszeć różnicę naprawdę , to proponuję wygłuszyć drzwi z obu stron do tego głośniki http://allegro.pl/item1156037886_u_d...taw_16_cm.html do tego jakiś klocek i drzwi będą grały jak trzeba . Czyli czysto bez zbędnych zbędnych rezonansów i z dobrze wysterowanym basem .
-
Ile jeszcze powstanie niepotrzebnych tematów o głośnikach? Przecież o tym jest już co najmniej kilkadziesiąt konkretnych postów z poradami . Wystarczy użyć opcji "szukaj".
-
Oj będą grały drzwi jak dobrze ich nie wygłuszy, a jak wygłuszy to i może usłyszy jakąś muzykę z głośników.