-
Ciągłe zarzenie żarówki
Witam.
Zakupilem Alfe 156 1.9 JTD 2000 r. i mam problem bo podczas zakupu nie zauważyłem że zarzy sie (bardzo lekko świeci) żarówka światła tylnego pozycjynego prawego. Świecenie żarówki jest ciagłe i świeci sie cały czas, nawet gdy alfa jest nie zapalona. W dzień praktycznie niezauważalne, ale w nocy widac. O co tutaj chodzi. Moze ktos potrafi cos powiedziec? Zmienialem zarowki, ale to nie to.
-
Żarzy się cały czas? :confused: W AR podobnie jak Fiacie po wyjęciu kluczyka prawie wszystkie odbiorniki prądu powinny być odcięte od źródła zasilania, a światła to na pewno. Zacząłbym od zmierzenia napięcia multimetrem w gnieździe żarówki. Nie mam schematów elektryki AR, ale jakiś daleko idących odstępstw nie ma z grupy Fiata. Wiązki rozprowadzane są z modułu bezpieczników i przekaźników i tam powinno tkwić źródło problemu. Może ktoś przeprowadzał montaż niefabrycznego alarmu, systemu audio i coś mu się omsknęło? Ciężko ta wyrokować na odległość...
-
-
-
Sprawa zalatwiona, oswietlenie dziala juz dobrze. Wystarczylo wymienic sterownik oswietlenia znajdujacy sie w obrotomierzu. Dzieki wszystkim za podpowiedzi:-)