-
wózek / sanki do 156
Witam . Brat kupił ALFE 156 2,4 ,20 zaworów ,JTD z 2004 roku po liftingu z 6 biegową skrzynią biegów ,175 kM. Samochód po kolizji przodem , zostały uszkodzone sanki / wózek pod silnikiem i moje pytanie jest takie czy sanki / wózek będą pasowały z 1,9 jtd z 8 lub 16 V, lub 2,4 ze starszym typem silnika. Brat dzwonił do serwisu ,bo na Allegro nie znalazł i zaśpiewali 2000 zł ,więc moze ktoś wie gdzie je można kupić taniej lub ma na zbyciu z uszkodzonej ,podobno nie pasują , ale chcę się upewnić .
-
No to ma pecha bo po numerach wskazuje że nie są takie same. Belka podejdzie tylko od M33 163KM na rynek Belgijski
-
Zrób fotkę, jaki wyglądają sanki od spodu, podejrzewam że są z "zastrzałami" w tył aż pod fotel kierowcy/pasażera, jeśli tak to takie sanki są w GTA a te wiem gdzie znaleźć.
-
GTA ma całkiem inne sanki
-
Odświeżę temat.
Jak z tymi sankami wygląda sprawa?
Niby faktycznie numery na Eper są inne, ale tak porównując wizualnie to nie koniecznie...
Pytam bo też mam 156-tkę po lifcie 2,4 jtd 20V i problem z trawersem - cały czas w tuleji na przednim wahaczu "obrabia" się gwint i wypada śruba mocująca. Sprawdzone na 3 wahaczach (tani Fast, Febi i TRW).
-
Up.
Nikt nic nie wie na temat sanek? :P
-
Sanki do Alfy po lifcie 2,4 ,20v Jtdm są troche większe niż do innych JTD .Brat kupił sanki z normalnego Jtd i troche je przerobił podszlifując je w tych miejscach w których zawadzały o podzespoły zawieszenia ,następnie troche jeszcze je wzmacniał dając dodatkowe spawy ,aby je wzmocnić . Przegląd przeszedł bez problemów , śmiga ją do dziś i nic złego się nie dzieje .
-
żle napisałem ,sanki do 2,4 Jtd ,20v ,175km są troszeczkę mniejsze a nie większe niż w pozostałych JTD .
-
-
Cześć
Odgrzeje troche kotleta :P Do 156 1,9jtd 16v po FL będą pasować sanki sprzed FL? Do benzynki i jtdka też są takie same?
Bo moje są troche zgnite i chciałbym kupić używane i zrobić (wypiaskować i pomalować) w trakcie zimy, żeby na wiosnę ruszyć z wymianą :)