Siema chciałbym zamontować takie światła w swojej Alfinie http://www.autogaleria.pl/tapety/img..._2003_01_m.jpg z takiej Alfiny czy to jest możliwe ?? chciałbym o jakieś informacje i linki do allegro
z Góry dziękuję Pozdrawiam KND.:cool:
Printable View
Siema chciałbym zamontować takie światła w swojej Alfinie http://www.autogaleria.pl/tapety/img..._2003_01_m.jpg z takiej Alfiny czy to jest możliwe ?? chciałbym o jakieś informacje i linki do allegro
z Góry dziękuję Pozdrawiam KND.:cool:
Da się wszystko tylko prawie na pewno będziesz musiał przerabiać uchwyty, maskę itp
no chyba że chcesz czarną optykę, wtedy to bez problemu znajdziesz na forum, a wygląda również zaje.iście
Podstawowe pytanie, to z którego roku masz Alfę? (nie podałeś rocznika), dlatego nie wiadomo, czy masz wersję po fl, czy przed? Skoro jednak zadajesz takie pytanie, to raczej masz wersję przed fl (<2002r.)
A więc jeśli przed to niestety montaż takich reflektorów wiąże się z wymianą:
- błotników,
- maski,
- zderzaka,
- scudetto,
- oczywiście również reflektorów.
Przy czym potrzebny dobry blacharz, bo nie wszystkie te elementy pasują dosłownie plug-in.
Oczywiście jest to spory koszt, nawet przy zakupach na allegro i odsprzedaży swoich części, nie wspominając o lakierowaniu.
Pozdrawiam.
- Rafał
Dzięki chłopaki za odpowiedzi Alfe mam z 2001 roku niestety przed filtem dlatego się pytam o te światła :p, to widocznie się nie opłaca tego robić dzięki pozdrawiam a jeszcze mam takie małe pytanie z lewego koła skrzypi mi coś prawie cały czas jakby guma czy coś się ocierało może wiecie jak to usunąć ??
Witam. podepnę się do tematu. a czy niema problemu z montażem lamp od anglika do europejczyka. chciałbym wymienić swoje ponieważ jedną mam taką matową jakaś warstwa z niej zeszła a druga posiada dziwne wgniecenie(jakby palca w plastelinę włożył) :) w anglii ruch lewostronny to może wystarczyło by środki pozamieniać, żeby świeciły w dobra stronę. jak to jest?
w kontynentalnych (europejskich) lampach prawy reflektor swieci wyzej niz lewy po to zeby nie oslepiac jadacych z przeciwka i zeby lepiej oswietlalo pobocze. w Anglikach jest na odwrot - roznica jest w odblysniku umieszczonym wewnatrz reflektora. poszukaj na forum bylo na ten temat juz pisane chyba nie raz. mozesz kupic zwykle lampy od anglika i oddac do przerobki na soczewki i wtedy bez problemu ustawisz sobie poprawnie swiatla. pozdro
depo w po fl kiepsko świecą i dużo z tym pracy - daj sobie lepiej spokój a nadmiar funduszy przeznacz na soczewki będziesz lepiej widział
pozdrawiam