Proszę o ocenę autka...
Troche rzeczy widze sam ale nie bede sugerowal bo moze zobaczycie cos jeszcze...
Chodzi konkretnie o ten traktor:
http://www.motoallegro.pl/item117252...avi_150ps.html
Printable View
Proszę o ocenę autka...
Troche rzeczy widze sam ale nie bede sugerowal bo moze zobaczycie cos jeszcze...
Chodzi konkretnie o ten traktor:
http://www.motoallegro.pl/item117252...avi_150ps.html
Odnośnie auta nie będę się wypowiadał, bo nie znam się na tyle :D
Ale... Jeśli dobrze pamiętam, kiedyś widziałem, że z innego konta były kupowane auta uszkodzone (różne uszkodzenia - bywały i lekkie), po czym te same auta sprzedawane już na tym koncie całe ^ ^
Także na to trzeba z pewnością zwrócić uwagę, bo o bezwypadkowości nie mowy (o tyle dobrze - bo uczciwie ? :))
---------- Post dodany o godzinie 10:40 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:39 ----------
Głowy sobie uciąć nie dam, ale coś mi tak świta ^ ^ :)
Znam ją doskonale. Była do kupienia za 15,5k niezarejestrowana świeżo po przyjeździe. Również mogłem ją mieć za 17 po opłatach, ale to przekroczyło mój budżet. Powiem tak: auto sprowadzone miało bułę na oponie, lekko wgniecione nadkole (jakieś drzwi garażowe albo coś, nic poważnego) i opony tylne z innych parafii, a w tylnym zawiasie coś biło (po charakterze stuku łącznik stabilizatora). Za 17 mogłem ją mieć niezarejestrowaną z oponami przednimi wymienionymi (buła) i z wyeliminowanymi stukami, ale to już dla mnie za dużo - wiadomo, budżet awaryjny musi zostać. Jazda próbna krótka jako pasażer, brak możliwości obejrzenia na serwisie -brak tablic.
Cena obecna - pewnie OC, rejestracja i zrobienie nadkola ją podbiło (nadkole przednie prawe - widać inny odcień odrobinę, reszta elementów wbrew zdjęciom jest w dobrym kolorze, spasowanie ok).
Generalnie w aucie wszystko działa, fotele, ICS, jest "dość" zadbane w środku. Kierownica wytarta mocno, gałka pozbawiona skóry (sam rdzeń drewniany) i obrócona, może ktoś próbował zdjąć i wymienić. Gałka prawa od ICS'a też zużyta w średnim stopniu. Auto z włoch - może zużycie kierownicy i gałki jest kwestią wysokich temperatur... Przyciski w kierownicy mocno starte, mocniej niż w innych o deklarowanym podobnym przebiegu. Nie wykluczam, że była trochę skręcona, ale widziałem auta (inne modele i marki) o niskim przebiegu ze zużyciem/wytarciem elementów większym niż w innych takich samych. Przebiegi pewne od nowości, więc to naprawdę zależy od użytkownika.
Silnik bardzo dobrze, skrzynia bardzo dobrze, sprzęgło raczej dobrze (nie jeździłem wieloma więc nie mam jak porównać, brało w połowie skoku może wyżej, pewnie i skutecznie). Na zapasie alus. Wypadków raczej nie, stłuczka mała - zderzak przedni naprawiany/wymieniany i klejony reflektor, ale bez wyraźnych uszkodzeń, podłużnice i pas ok, nadkola plastikowe ok. Tarcze przednie do wymiany. Opony tylne nadal o różnym bieżniku
Tyle wiem. Jest niezła w porównaniu do innych, które oglądałem. Dla mnie po prostu za droga.
Fajna konkretna odpowiedź!! DZIĘKI!!
Widać że ma swoje wady ale myślę że odrobina nakładów finansowych i autko powinno sprawnie hulać po naszych autostradach ;)
Samochodu szuka mój ojciec i mamy jeszcze kilka do obejrzenia ale i tą pewnie się zainteresujemy...
Raz jeszcze dzięki !! :cool:
EDIT: Czy autko ma telefon czy nie??
Oj.... Nie jarzę jeszcze tego ICS'a na tyle, żeby wiedzieć jak ten telefon działa i wygląda... Ma jak widzisz przystawkę na telefon, więc to chyba zestaw zewnętrzny... Naprawdę nie wiem :) No ale jest navi, zmieniarka, to telefon może też?
Aha, guzik od tylnej jednej szyby jest wypadnięty z przełącznika zespolonego szyb - no ale to standard z tego co widzę. Dziwne tylko że szyby tylnej :) Druga rzecz co mi się przypomniała - jedna listwa boczna progowa odstawała. Wiadomo - spinki. Ale chyba to ogarnęli również.
Krótko mówiąc, poza rzeczami do ogarnięcia, auto jest ok, choć chyba trochę przekręcone na zegarze. Przede wszystkim jest PIĘKNE! Kolor rewelacja, z czarną skórą i tymi alusami wygląda bardzo lekko i sportowo. Mnie niestety chyba czeka srebrna i ubolewam ;( ;)
Ale zaznaczam jeszcze raz, że na podnośniku go nie miałem.
A to chyba była szparka.
Jeśli chodzi o targowanie - nie liczył bym na wiele, ale próbować warto. Gość mi przez tel. mówił, jak stwierdziłem że nie biorę, że żaden problem, za 18 ją spokojnie sprzeda :)