Tak jak w tytule.mam mały problem z pompą sprzęgła. mianowicie chodzi o to, że zaczyna lekko przeciekać pompa sprzęgła, inaczej wysprzęglnik. czy warto i czy mozna go zregenerować czy raczej zostaje wymiana na nowy?
Printable View
Tak jak w tytule.mam mały problem z pompą sprzęgła. mianowicie chodzi o to, że zaczyna lekko przeciekać pompa sprzęgła, inaczej wysprzęglnik. czy warto i czy mozna go zregenerować czy raczej zostaje wymiana na nowy?
Musisz się zdecydować czy wysprzeglik czy pompa sprzęgła, bo to dwa różne elementy.
JEżeli wysprzęglik(lezy na skrzyni biegów) to warto wymienić na nowy, bo kosztuje chyba 60zł. Natomiast, jeśli to pompa sprzęgła to też ją wymieniać na nową. W przypadku pompy jest więcej zabawy, ale da się to zrobić. Sama regeneracja polegałaby na wymiaie gumek w siłowniku(koszt jakieś 15zł.)
Dokładnie chodzi mi o element numer 5.
Lekko wycieka z niego płyn, do wymiany czy naprawiać?
http://www.spangerum.com:7080/cgi-bi...key=1810300002
To jest właśnie wysprzęglik.
Najlepiej wymienić bo nowy jest dość tani (ja w zeszłym tygodniu zapłaciłem 80 zł).
Pozdrawiam !
Ok. dzięki za podpowiedź.:)
Najlepiej caly wysprzeglik wymienic, i masz spokoj na dluzszy czas, niz zabawa z gumkami co i nie zawsze da dobry efekt a wiecej zabawy.
gdzie kupiliscie te wysprzegliki i jakiej firmy