Panowie podpowie ktoś jaki rozmiar i kształt głośników jest w 164 Super 96r, 2.0 V6 TB ?? Muszę je wymienić a nie chciałbym dwa razy rozkręcać boczków.
Kiedyś na forum znalazłem manual jak rozkręcić boczki drzwi, teraz go nie mogę znaleźć ??
Printable View
Panowie podpowie ktoś jaki rozmiar i kształt głośników jest w 164 Super 96r, 2.0 V6 TB ?? Muszę je wymienić a nie chciałbym dwa razy rozkręcać boczków.
Kiedyś na forum znalazłem manual jak rozkręcić boczki drzwi, teraz go nie mogę znaleźć ??
U Ciebie 165mm http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...glosnikow.html
Dolne w drzwiach okrągłe 165 mm, jest fabryczny panel do mocowania, całkiem przyzwoity, jest głęboko więc wysokie głośniki spokojnie wejdą, wysokotonowe sa całkiem przyzwoite, wymieniać nie trzeba.
Rozkręcanie:
dolne wkręty (spód drzwi), odkręcić i wyjąć lampkę dolną w boczku - za nim jeszcze jeden wkręt
schowek w drzwiach - jest wyjmowana listwa (podważyć śrubokretem) - tam dwie duże śruby
za klamką wewnętrzna (zaślepka) - jedna duża śruba
za przyciskami sterowania szybami (wyjąc moduł ) - jedna duża śruba
za kanałem wlotowym nawiewu )wyjąć to kółko z gumą - jeden wkręt
odkręcić także osłonę mocowania lusterka (trójkącik)
potem podważyć - reszta na spinki drzwiowe, trzeba użyć umiarkowanej siły :-)
to chyba wszystko
Wie ktoś jakie głośniki idą w mojej 2.0 TS 93r. w przednie drzwi. Zaglądałem tam już i na oko 165mm wejdą (chociaż nie wiem jak z szybą). Problem w tym, że nie ma tam żadnego statywu, a nawet z otworami w blasze jest cienko.
który rocznik?? po 92 165 mm jest z przodu
Rok produkcji 1993. Dzięki.