Podczas jazdy tzw. hamowania silnikiem coś mi cyka, trzeszczy w przednim prawym (pasażer) kole ale gdy dodam gazu lub wcisnę sprzęgło to przestaje. Co to może być? Dodam, że nie klekocze jak przegub.:confused:
Printable View
Podczas jazdy tzw. hamowania silnikiem coś mi cyka, trzeszczy w przednim prawym (pasażer) kole ale gdy dodam gazu lub wcisnę sprzęgło to przestaje. Co to może być? Dodam, że nie klekocze jak przegub.:confused:
Nie masz przypadkiem tak, że jak jedziesz z konkretną prędkością, wciskając gaz to wtedy stuka? Albo jak dodasz gwałtownie gazu lub gwałtownie odpuścisz gaz?
Jak tak miałem w prawym kole i okazało się, że to drążek stabilizatora, a dokładniej to jakiś gumowy element się wytłukł.
Nie, właśnie jak wciskam gaz lub sprzęgło to cichnie, a trzeszczy dopiero jak hamuję silnikiem..
Tak tez miałem, że przy hamowaniu silnika miałem bardzo głośny stukot. U mnie był to jednak przegub.
tylko właśnie to nie tyle co stukot co jakby coś mi pękało w tym kole.. albo jakbym miał kapselek od piwa wbity w oponę przy wyższej prędkości wszystko oczywiście tylko hamując silnikiem
Mi stukało podobnie jest to łożysko półosi prawej przedniej prawdopodobnie zaczyna się psuc.
No właśnie łożysko także nie jest tak źle. Dzięki za zainteresowanie. A alfapier155 za diagnozę :)
I co to było?
łożysko kolego
:(ja mam do wymiany lewe