pytania świeżego alfisty - 1.9 JTD 2002
Przywitałem się już w odpowiednim dziale, a tu mam parę pytań do doświadczonych użytkowników, na które nie udało mi się znaleźć odpowiedzi przez opcję "szukaj":
- jaka powinna być temperatura płynu chłodniczego w 1.9 JTD? Mi zegar pokazuje 70 (kreska w połowie między 50 a 90), czasem minimalnie (odchylenie o 1-2 mm) więcej. W instrukcji polskiej znalazłem tylko jakąś enigmatyczną informację, że wskazówka powinna być w okolicach środka.
- czy Was też irytuje obsługa klimatronica? spędziłem godzinę na studiowaniu instrukcji, żeby się z tym połapać, szczerze mówiąc, wolałbym mechaniczne pokrętła
- czy selenia to jedyny słuszny wybór, czy uważacie, że na innym oleju też pojeździ? 140 000 już na selenii przejechał, więc nie wiem, czy jest sens ryzykować?
- mam wrażenie (w porównaniu do innych alf, jakimi jeździłem), że biegi wchodzą jakoś ciężkawo. Jakby lewarek, po zrzuceniu z biegu nie wracał sam do środkowego położenia, tylko zostawał, odpowiednio, na poziomach biegów 1-3, 2-5 i 5-R. Ktoś ma może jakieś sugestie?
- mam centralny zamek sterowany z kluczyków, ale działa tylko otwieranie bagażnika, bo przycisk od zamków w drzwiach jest popsuty. Czy ktoś orientuje się, ile kosztuje dorobienie nowego? Gdzie się to robi? Tylko w aso? Mam oczywiście wszystkie karty kodowe, etc.
Re: pytania świeżego alfisty - 1.9 JTD 2002
Cytat:
Napisał Istvan
- jaka powinna być temperatura płynu chłodniczego w 1.9 JTD? Mi zegar pokazuje 70 (kreska w połowie między 50 a 90), czasem minimalnie (odchylenie o 1-2 mm) więcej. W instrukcji polskiej znalazłem tylko jakąś enigmatyczną informację, że wskazówka powinna być w okolicach środka.
Temperaturę masz prawidłową. Te silniki wolno się nagrzewają - dopiero po przejechaniu 5-6km
Cytat:
Napisał Istvan
- czy Was też irytuje obsługa klimatronica? spędziłem godzinę na studiowaniu instrukcji, żeby się z tym połapać, szczerze mówiąc, wolałbym mechaniczne pokrętła.
To proste jak masz jakieś pytania to pisz.
Cytat:
Napisał Istvan
- czy selenia to jedyny słuszny wybór, czy uważacie, że na innym oleju też pojeździ? 140 000 już na selenii przejechał, więc nie wiem, czy jest sens ryzykować?.
Alfa Romeo zaleca do tych silników olej syntetyczny 5W40 dedykowany do turbodiesli. Jak chcesz lać Selenię to WR Diesel
Cytat:
Napisał Istvan
- mam wrażenie (w porównaniu do innych alf, jakimi jeździłem), że biegi wchodzą jakoś ciężkawo. Jakby lewarek, po zrzuceniu z biegu nie wracał sam do środkowego położenia, tylko zostawał, odpowiednio, na poziomach biegów 1-3, 2-5 i 5-R. Ktoś ma może jakieś sugestie?.
Oczyść przegub kulist lewarka zmiany biegów (po zdjęciu mieszka) - jest on wykonany z takiej pianki , często parcieje i pęka. Czasami trzeba usunąć kawałki tej osłony i dobrze tam psiknąć WD40.
Cytat:
Napisał Istvan
- mam centralny zamek sterowany z kluczyków, ale działa tylko otwieranie bagażnika, bo przycisk od zamków w drzwiach jest popsuty. Czy ktoś orientuje się, ile kosztuje dorobienie nowego? Gdzie się to robi? Tylko w aso? Mam oczywiście wszystkie karty kodowe, etc.
Pewnie uszkodzeniu uległ mikroprzełącznik (ktoś kiedyś dawał kluczyk do przelutowania tych przełączników) Nowy kluczyk tylko ASO i koszt ok. 600zł