witam
moze mi ktos powiedziec gdzie znajduje sie czujnik "niskiego stanu oleju". przy odpalaniu kontrolka swieci sie 15sek., a poziom oleju jest odpowiedni...
z gory dzieki za pomoc
Printable View
witam
moze mi ktos powiedziec gdzie znajduje sie czujnik "niskiego stanu oleju". przy odpalaniu kontrolka swieci sie 15sek., a poziom oleju jest odpowiedni...
z gory dzieki za pomoc
Ta kontrolka nie odpowiada za wskazanie niskiego staniu tylko za ciśnienie oleju w układzie. Najprawdopodobniej będzie musiał się kolega udać do jakiegoś mechanika na wymianę pompy (wersja pesymistyczna)
Kolego Krisu masz rację jedna kontrolka jest od ciśnienia oleju (symbol oliwiarki), druga od kontroli poziomu oleju w silniku (symbol bagnetu oleju).
Nie podałeś jaki masz silnik i rok produkcji ale w w 2.5 i 3.0V6 ten czujnik znajduje z z przodu silnika obok sprężarki klimy na połączeniu bloku i miski olejowej i przychodzi do niego kabelek ze złączem.
Przypuszczalnie brak styku - rozpiąć przeczyścić.
---------- Post dodany o godzinie 08:01 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 07:48 ----------
Uzupełniam: silnikach 2.4JTD znajduje się z tyłu obok wejścia rurki bagnetu.
Witam tak chodzi mi o ten bagnecik z kropelka :) a silnik 2.0 twin spark
W silniku 2.0TS czujnik poziomu oleju jest też z tyłu silnika obok czujnika ciśnienia oleju.
ok dzieki :) poszukam jutro :)
troszke czasu minelo i sprawdzal;em szukalem i nie moge go wyczaic :) moze ma ktos jakies foto zeby mi to lopatologicznie pokazac :D dodam ze mam jeden silnik luzem w garazu i tez nie moge go odnalezc :D
Witam,
tu masz rysunek z eper'a ozn. nr 5
http://www.fmix.pl/zdjecie/2038052/ar-czujnikhttp://www.fmix.pl/zdjecie/2038052/ar-czujnik
Pozdrawiam
koledzy a ja mam pytanie bo mi czujnik się spierdzielił i teraz pytanie takie czy z TS będzie pasował do 2.4 jtd 136KM
z tego co się orientuje to nie będzie pasował w TS byla inna miska i ten czujnik jest krótszy o jak dobrze pamietam ok.2cm a to juz moze byc problem... ja niestety zmuszony bylem kupic w serwisie - koszt ok 200zł,
nie wiem czy wtyczka tez nie byla troche inna... musialbys miec oba kolo siebie i wtedy zobaczysz... albo po numerach w EPERZE