mam wrazenie ze w mojej alfie podczas przyspieszania obrotomierz zamiast plynnie przesuwac wskazowke po tarczy skacze jakbo co pol tysiaca obrotow ;/ mysle ze nie jest to normalne, czy ktos zaobserwowal podobne zjawisko? prosze o pomoc!!!
Printable View
mam wrazenie ze w mojej alfie podczas przyspieszania obrotomierz zamiast plynnie przesuwac wskazowke po tarczy skacze jakbo co pol tysiaca obrotow ;/ mysle ze nie jest to normalne, czy ktos zaobserwowal podobne zjawisko? prosze o pomoc!!!
heh standard...
do tego wskazówka prędkościomierza nie pokazuje prędkości 0 tylko z 5km/h nawet jak auto stoi. trzeb puknąć:)
w dziale zrób to sam jest opis jak to naprawić
akurat predkosciomierz mam rewelacja bo na postoju (oczywiscie przy wlaczonym silniku na "luzie") idealnie wskazuje zero;) tylko ten obrotomierz ma padaczke musze sie zabrac i to rozgrzebac wedlug tego manuala, mam nadzieje ze pomoze;)
pomoże :D
powodzenia ;]
to prosze powiedz mi czego tam najlepiej kapnac zeby dobrze i skutecznie nasmarowalo?
ja dalej z tym jeżdżę ;]
ale na pewno znajdzie się ktoś kto podpowie
he he nie odwazyles sie na demontaz?;) a nie wiesz czy jest koniecznosc odpinania klem akumulatora?
nie mam czasu ;] albo zapominam
mam (miałem) inny problem i może dlatego
kleme możesz odpiąć żeby się jakieś zwarcie przypadkiem nie zrobiło, choć niekoniecznie
a wszystko ładnie opisane z fotkami
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...lfa_156_a.html