-
Problem z nawiewem
Witam
Od jakiegos tygodnia gdy ustawiam nawiew np klime na szybe to normalnie mi wowczas dmuchalo na szybe nogi i twarz a ostatnio przestalo dmuchac z tych dwoch przednich otworow w strone twarzy i rowniez nie dmucha z tych 2 na srodku mial ktos podobny problem??z tylu jest ok dumcha normalnie:confused:
-
Nie wiem czy to tak normalnie, skoro ustawiałeś na szybę, a dmuchało Ci na szybę nogi i twarz. Powinno dmuchać tylko na szybę. Chyba wówczas było coś nie tak.
Pozdrawiam.
- Rafał
-
no cos jest nie teges bo teraz jak ustawie na pozycji na twarz to nic zero reakcji a z tylu jest ok:confused:
-
Podepnę się, bo mam chyba podobny problem. Bez względu na ustawienie pokrętła. Nawiew na nogi i tył kabiny, dmucha mocno. Niestety nawiewy górne i na szybę prawie nie dmuchają. Co może być przyczyną? (wersja bez klimatyzacji)
-
Może zablokowały się klapki sterujące kierunkiem nawiewu bądź nie działa silniczek nimi sterujący. Włącz zapłon bez odpalania samochodu, kręć pokrętłem od kierunku nawiewu i nasłuchuj czy przestawiają się klapki. U mnie słychać to wyraźnie.
W razie czego można jeszcze soróbować zrobić restart nawiewu:
"odłączyć akumulator , wszystkie pokrętła w sterowniku max w lewo, pokrętło od nadmuchu na pozycje 1.
zakładasz klemę , wlączasz zapłon , czekasz, aż sie klapy ustawią
i po restarcie"
-
Temat już był wałkowany na forum i wystarczyło tylko skorzystać z funkcji "szukaj". Jedną z możliwości jest blokowanie mechanizmu przełączania klapkami nawiewu przez kable od radia lub samo radio.
-
Witam, podłączam się do tematu a żeby nie zakładać kolejnego...
Mój problem dotyczy braku wydmuchiwanego powietrza z kratek...
Wentylator, wiatrak chodzi bo słychac ze buczy na każdym z biegów w zaleznosci od ustawienia (mało, więcej i max:P)
Tak wiec wentylator raczej jest ok, aczkolwiek na maksie wyraznie glosno slychac go spod schowka - czasem zastanawiam sie czy aby nie za glosno go slychac ...
Mimo wszystko z kratek(nogi,kierowca,szyba) nie wylatuje prawie nic powietrza...:(
dziecko zdmuchujace świeczke mocniej dmucha..., praktycznie nic nie czuc u mnie...
Kabinowy wymieniony...
Gdzie szukac usterki, klime mam automatyczna, model po pelnym lifcie, jak tu sie robi restart???
czy to silniczek sterujacy klapami, czy inne ustrojstwo?!
-
-
witam mam to samo co wy ,biegi wentylatora ok od 1 do 4 chodzi , ciepło zimno też, natomiast odkręciłem schowek a nie widzę tych siilniczków sterujących ,gdzie one są i jak wyglądają ? zdjełem górną kratkę nawiewu , kręcilem pokrętłem ale nie przestawia się w żaden sposób nawet nie słychać po włączeniu zapłonu żeby te klapki się ustawiały.
---------- Post added at 17:18 ---------- Previous post was at 17:17 ----------
poza tym czy te kierunki nawiewu są sterowane linką czy elektronicznie ?
-
Rezystor nagrzewnicy ?
Opcjonalnie silniczek ( który wymieniałem ).Są tam dwa silniczki jak wykręcicie schowek wsadzcie głowę prawie do otworu po nim , silniczki będą po waszej lewej stronie pod deską.Łatwo je zlokalizować.Nie sądzę żeby winowajcą był jednak silniczek.Mogę się mylić....:)