-
Prędkościomierz
Witam :) swojego czasu postanowiłem sobie ze zmienię tarcze zegarów na białe :) i zrobiłem to zdjąłem wszystkie wskazówki, ale oczywiście zapomniałem zaznaczyć położenia, w jakim się znajdowały po wyjęciu bolczyków :( o ile z temperaturami sobie poradziłem i wskaźnikiem ciśnienia i paliwa to mam problem z prędkościomierzem :( wskazówkę wkładam w położeniu 0 km, ale prędkościomierz zawyża prędkość o jakieś 20 km\h :( Jak się kalibruje prędkościomierz ?? aby wskazywał poprawna prędkość ?.
-
To ten model ma prędkościomierz na linkę :?:
Rozbierz jeszce raz licznik wyciągnij ogranicznik zdejmij wskazówkę i w tym momencie została Ci tylko metoda prób i błędów. Przy normalnym ustawieniu wskazówki po wyjęciu ogranicznika, wskazówka opada jeszcze o pewien kąt.
Jedyny pomysł jaki wpadł mi w tym momencie do głowy to może wystarczy ją zamontować o odległość 20km/h poniżej ogranicznika, skoro Ci oszukuje o 20km/h.
-
Licznik jest elektryczny a nie na linke, słyszałem coś ze po włożeniu wskazówki trzeba naciągnąc tą sprężynke od licznika. Tyle osób na forum zmieniało tarcze zegarów więc pewnie były podobne problemy :(
-
No to wskazówka nie powinna opaść po wyjęciu ogranicznika. Musiałeś źle założyć wskazówkę.
-
Proponuję poczytać tutaj,
http://www.forum.alfaholicy.org/topi...5080.htm#58987
a na przyszłośc kożystać z funkcji szukaj :)