Witam, wywaliło mi P0420 - System katalizatora (Bank 1) - wydajność poniżej progu*
I spoko tylko co oznacza ten błąd, jak go zinterpretować i co jest jego przyczyna.
Printable View
Witam, wywaliło mi P0420 - System katalizatora (Bank 1) - wydajność poniżej progu*
I spoko tylko co oznacza ten błąd, jak go zinterpretować i co jest jego przyczyna.
Raczej przyjrzyj się sondzie lambda
Sondy są nowiuśkie oryginalne... A może ma to związek z lpg? I z rozjechaną mapą benzyny?
A o LPG nic nie wspominałes... -barfdzo szybko LPG uszkadza sondę nambda nawet nowiusieńką
Problem rozwiązany przyczyną była przepływka.
Witam
Chciałbym się podczepić pod bardzo podobny problem, który mam u siebie w Alfie. Problem polega na tym, iż poprzedni właściciel wyjął katalizator. Przypuszczam, iż informacja typu "Motor Control System Failure - go to dealer" jest właśnie z tym związana. Po podłączeniu pod komputer mam u siebie błąd "P0420 Katalizator 1 - wysoki sygnał, krytyczny, lampka się świeci" - po próbie wykasowania powraca on oczywiście po jakimś czasie. Chciałbym się zapytać - czy ktoś z Was wie czy można w jakiś sposób można 'oszukać' komputer o braku katalizatora? Np. łącząc ze sobą jakieś kable? Z góry dziękuję za wszelkie informacje!
Witam, dołącze sie do tematu... moja alfa smiga na benzynce, i juz 3 razy mi wyskoczyła ta sonda, za kazdym razem po ok 60-100km. FES pokazuje mi : Załącznik 79903
przy takim odczycie przez FES, jaka moze bys przyczyna, gdyz chcialem sie pozbyć jej na satale jak najnizszym kosztem... jak sprawdzic czy to nie lambda a jak czy cos innego ?? dodam ze przebieg prawie 164tys km a silniczek 1.6 105km