-
przepalony xenon??
Koledzy moze komus sie zdarzylo padla mi dzis jedna zarowka z przododu z prawej strony stojac przodem do auta ,pytanie moje jest takie czy jest jakis bezpiecznik odpowiadajacy za jedna taka zarowke?pewnie nie i tu drugie moje pytanie czy ktos z Was kupowal taka zarowke jesli tak gdzie i za ile pozdrawiam
-
jeszcze jedno pytanko jaka wogole potrzebana jest zarowka tzn parametry ,bo zarwowek jest masa jednak nie iwem jaka jest zamonotwana a ALI 166.Czy istnieje opcja spalenia badz uszkodzenia przetwornic i to ewentualnie jest powodem nie dzialania xenonu jesli tak jakto sprawdzic i pytanie 3 czy w przypadku spalenie zarowki moze uszkodzic sie przetwornica z uwagi na ciagle wytwarzane napiecie jesli tak to czy poprostu mozna wypiac kabel i to zaradzi takiej sytuacji
-
ja kupilem na allegro....cena niezbyt wysoka bo za dwie zaplacilem 255,00 z przesylka...
te zarowki to D2S...moga byc philipsa lub osram....jednak lepsze sa philipsy...
aha...pamietaj...nie wymieniaj tylko jednej zarowki....wez dwie od razu...
jak wymienisz jedna to bedzie roznica w swieceniu...
a bezpieczniki ktore odpowiadaja za xenony to raczej z tego co widze nr 1 i 2 maja po 10 A i sa pod kierownica z lewej strony....
-
parametry to: zarnik philips D2S 35 W
-
no tak...
ale pytanie czy masz xenony????????????????
-
dzieki kolego za info ,tak mam xenon dlatego o to pytam,i jeszcze jedno wszystko pasuje tzn mocowanie bez problemu?
-
pasuje...bo to są do AR....ale nie wymieniaj sam jak masz jakies watpliwosci....
ja wolalem zaplacic po 40 zl za wymiane i miec klopot z glowy....tam jest roboty od cholery....jak mi ziomek robil to spartolil i musial sam szef sie tym zajac....dosc precyzyjna praca i czasochlonna....no i jak bedziesz oddawal do zrobienia to raczej badz przy aucie...
mnie tego nauczyli Alfoholicy tu z forum....
-
dzieki za pomoc piwko(choc wirtualne) poszlo do Ciebie
-
dzieki za bro...
a dzialaja ci spryskiwacze na swiatla????
-
a nawet nie sprawdzalem a czemu pytasz ?