-
Brak biegów
Witam.
Wczoraj na cholernych wertepach straciłem biegi. Tzn została wcześniej włożona dwójka (tak zresztą dojechałem do domu). Natomiast gałka zmiany biegów lata sobie luźno. Tak jakby urwała się jakaś linka, albo wyskoczyło cięgienko. Jak myślicie, co to jest?
PS. Szlag mnie trafił najjaśniejszy :mad:
-
Ja miałem to samo kolego, najprawdopodobniej zerwał Ci się gwint przy takiej gruszce która jest na końcu linki przy skrzyni biegów. Pomoże Ci wymiana linki na nowa. A tak ona wygląda:
http://allegro.pl/alfa-romeo-156-1-6...207082228.html
-
Dzięki seba. Dokładnie tak się stało, mechanik zdiagnozował, że na tym małym "dinksie" nie trzyma gwint. Niby wkręcił, skrzynia działa, ale szarpnąłem wajchą i z powrotem się urwało. Wniosek - trzeba kupić nową linkę. I tutaj moja ogromna prośba do forumowiczów: potrzebuję linkę na szybko, najlepiej na wczoraj, bo w piątek mam wyjazd. A na allegro nigdzie nie ma do mojej belli takiej linki - tylko do benzyny. Help!!!
Pozdrawiam, G.
-
wiesz ja to na jakiś czas skleiłem klejem dwu składnikowym i trzymało przez długi okres czasu, więc jeżeli nie znajdziesz zrób tak jak Ci mówię, napchaj tam w tą dziurę kleju włóż ten bolec z zerwanym gwintem i jeszcze to wszystko razem oklej powinno wytrzymać na trochę czasu ;)
-
Wyobraźcie sobie, że ta grucha z zerwanym gwintem pasuje od linki do... seicento :D Jest dokładnie taka sama! I działa :)
Pozdro, G.