-
[164] Kierunkowskazy
Witam ponownie, tym razem zwracam sie z prosba w nastepujacej sprawie - dzisiaj przestaly mi dzialac kierunkowskazy, nie dziala lewy, prawy oraz swiatla awaryjne, nie ma zadnej reakcji tzn. nie zalapaja sie kontrolki. Bezpiecznik 10A jest dobry, gdyż sprawdzalem i zamienialem go z innym - bez efektu. Czy ktos jest w stanie powiedziec mi co moze byc powodem tej usterki i ewentualnie jak mozna to sprawdzic/naprawic? Dzieki wielkie i pozdrawiam.
-
Po lewej stronie pod kierownicą masz klapkę a tam są ukryte różne kostki [przerywacz],znajdź go i otwórz, sprawdź czy nie ma gdzieś przerwanego drucika-w razie czego zlutuj go.U mnie pomogło.
-
Tak jak napisales, powodem byl ten przerywacz, wizualnie nie wyglada na uszkodzony, na razie wystarczylo jak mocniej go docisnalem. W srdku sa dwa uzwojenia tak miniaturowe, ze raczej sam nie jestem w stanie tego naprwic, zastanawiam sie czy mozna takie cos kupic zeby w razie czego wymienic, dzieki za porade, na razie moge jezdzic juz normalnie z kierunkowskazami.