-
Nie chce odpalić
Witam
Mam problem z 156 1.9 JTD. Auto użytkowałem codziennie i pewnego dnia nie chciała mi odpalić tzn. kręciła kręciła i nic. Pierwsze co zrobiłem to wymieniłem filtr paliwa(bo dawno nie wymieniałem) i naładowałem akumulator pomogło. Po 2 dniach znów to samo nie chce odpalić. Naładowałem akumulator i było ok więc proste akumulator do kitu. Zdejmowałem klemę na noc bo chyba coś musiało pobierać prąd, że go tak rozładowywało. Pewnej nocy zapomniałem i Alfunia się nie odezwała kręciła ale lipa. Dzisiaj kupiłem nowy akumulator z myślą,że będzie ok a tu du.. 72Ah/680. Czy ktoś ma pomysł co to może być?
-
podepnij pod kompa
ale objawy mialem podobne... jak mi padl czujnik polozenia walu korbowego
pzdr
-
lub czujnik wałka rozrządu, ale to tylko spekulacje, najlepiej podzłączyć pod kompa
-
czujnik położenia wałka korbowego,miałem podobnie,koszt czujnika chyba 120 zł,wymieniłem go sam bo mój mechanior był zajęty i kazał czekać cztery dni,a do tego nie chciałem targać niuni przez całe miasto na lince.Niunia do góry,na lewarkach coś pod koła,odkręć osłonę,potem wykręć całe portki ze silnika,i czujnik prawie na wierzchu,porozpinaj go z zaczepów,wykręca się go bardzo łatwo jedna śruba,nowy posmaruj olejem oczywiście uszczelkę,podepnij,poskręcaj z powrotem,skasuj błąd,i bez kasowania powinna odpalić,a za oszczędzoną kasę kup sobie piwo CZAS ROBOTY 30 MINUT
-
chciałbym podziękować wam za pomoc był to czujnik położenia wałka korbowego koszt 90 pln.
pozdrawiam wszystkich :)