Witam, jestem tu nowy i jestem szczęśliwym posiadaczem AR 166 2.0 TS. Mam teraz 100tyś przebiegu i chcialbym wymienić rozrzad jak narazie kupiłem pasek Gates rolke prowadzącą Ruvillei rolke napinajaca tez Ruville. Co myślicie o tym zestawie??
Pozdro
Printable View
Witam, jestem tu nowy i jestem szczęśliwym posiadaczem AR 166 2.0 TS. Mam teraz 100tyś przebiegu i chcialbym wymienić rozrzad jak narazie kupiłem pasek Gates rolke prowadzącą Ruvillei rolke napinajaca tez Ruville. Co myślicie o tym zestawie??
Pozdro
Do swojego autka kupiłem dzisiaj olej Motul 6100 Synergie+ 10W40, czytałem że zapobiega "braniu" oleju przez silnik, a poza tym przetrząsnąwszy forum pod kotem olejów ta firma była polecana przez użytkowników. Cena za 5l 160PLN
A ile oleju bierze Ci teraz i na jakim jeździsz?Cytat:
Napisał marek1975
Daj znać jak to będzie wyglądało po wymianie. Czy ten Motul, to półsyntetyk?
TakCytat:
Czy ten Motul, to półsyntetyk?
moglibyście polecić jakiś dobry serwis z okolic Częstochowy??
Moja dobra rada poczekaj z tym wariatorem to wymiany rozrządu , nic się nie stanie
z tą łodzią to nie za bardzo to ponad 100km;/ a wogole ile by mu zajeło wymienienie tych wszystkich części??
rozrząd nie był jeszcze wymieniany tzn jedna rolke mam ta z ząbkami z metalu a ta druga juz niejest z metalu