-
Stukanie pod maska
Witam mam problem mianowicie taki,ze od pewnego czasu slychac jakies dziwne stukanie pod maska"jakby szklanki o siebie pukaly"Dzieje sie tak tylko na zimnym silniku,potem przestaje.Mechanik powiedzial,ze to brak cisnienia w zaworach czy cos takiego.Moze ktos sie spotkal z takim przypadkiem?Co zrobic?pozdrawiam
-
Jak klekocze to wariator pada,:D poszukaj na forum jest troche o tym
-
U mnie było coś podobnego bardziej cykało niż pukało ale mniejsza o to :P Przyczyną było właśnie za małe ciśnienie.....ale oleju dolałem prawie Max stanu i ustało. Znajomy mechanik powiedział mi że to popychacze tak klekoczą jak jest mały stan oleju nie napełniają się do końca i cykają. Osobiście ja się tam nie znam ale u mnie pomogło możesz spróbować ;) pozdrawiam
-
-
witam No wlasnie to takie cykanie sie pojawia.Valvoline 10w40 zalalem do pelna.Podobno wlasnie cos z cisnieniem,bo po zalaniu oleju do pelna nie ustalo.Chyba ze moze za malo wlalem ale prawie 4.5L
-
Witam Sprawdź sobie napinacz paska alternatora lub rolkę pomocniczą u mnie to było przyczyną!!
-
wlasnie wymienilem kompletny rozrzad z rolkami i ustalo. Dzieku Pany za podpowiedzi pozdro