alfa romeo 156 1.8 T.Spark
sprawdzam plyny dosc czesto od momentu zakupu i chyba nie mam zadnego problemu z pobieraniem oleju bo na bagnecie zawsze jest tak samo, jednakze chciałbym wymienić olej i pasek rozrzadu tak dla zasady bo nie wiem jak poprzednik dbal o te sprawy. Jest tylko problem nie mam kontaktu z bylym wlascicielem i nie wiem co lal do silnika wczesniej czy mineralny syntety czy polsyntetyk... nie wiem tez co zaleca producent :( co byscie wlali na moim miejscu nie wiedzac co bylo wczesniej dla tego motora? mam tez pytanie czy przy wymienie oleju trzeba w jakis sposob wyczyscic silnik czy cos ? no i co jeszcze powinienem wymienic zeby nie miec problemu z niunią ??? mam tez pytanie odnosnie tego ze czasami auto zamula na 1 biegu np na skrzyzowaniach ale nie zawsze... znacznie da sie tez zauwarzyc przyrost mocy przy 3tys obrotow... w jezdzie na 2-3-4-5'ce po puszczaniu po zdjeciu nogi z gazu czuc takie lekkie szarpniecie auta i to samo jak wcisne ponownie gaz...jak by "dostal kopa" ma to zwiazek z rozrzadem czy czym ? czy to norma w tych autkach ?