-
Air Conditioner
Witam...
Podpowiedzcie mi prosze pare dni temu spalil mi sie silnik dmuchawy wiec pomoglo allegro i udalo sie zamowilem przyslali uzywke podobniez dzialajaca...
Podjechalem do znajomkow oproznili klime i udalo sie wymiec silniki.Jednak po wlozeniu i zmontowaniu wszystkiego wyskakuje nadal na ics-e (Air conditioner)..
Podpowiedzcie co moze byc nie tak...
Czy moglo spalic sie cos jeszcze?? Jeli tak to co i w ktorym miejscu szukac przyczyny...
Pozdrawiam i dziekuje za podpowiedzi...
-
a z nagrzewnicy nie kapie ci płyn na tył icsa? u mnie tak było i pokazywało ten napis. po wymianie nagrzewnicy i wysuszeniu ics wszystko jest ok
-
Nie wszystko jest suche nic nie kapie....
Zaklinowalem sie w tej sprawie nie wiem jak to ugrysc...
-
dołączam również do tematu, mam również taki sam problem i nie wiem co z tym zrobić.
-
Ja bym stawiał faktycznie na wilgoć z tyłu ICSa.
-
wilgoć z tylu ics-a nie wchodzi w gre. U mnie był już wymieniany ics i dokladnie jest to samo, za ics-em jest suchutko.
-
Do klimy jest osobny sterownik (gdzieś pod ics`em o ile dobrze pamiętam). ICS służy tu tylko do wyświetlania stanu. Klima powinna działać nawet z odpiętym ics`em. Należy w takim przypadku podłączyć tylko dolny zestaw przycisków spod ics`a.
To może właśnie ten sterownik klimy padł.
Chyba nie obędzie się bez wizyty na examinerze w Waszym przypadku.
-
Czy to nie ten w metalowe obudowie przykręcony do podłogi?
-
Kiedyś tu czytałem że ten komunikat wyskakuje również przy zacinaniu się którejkolwiek klapki z systemu wentylacji/nawiewu. Tzn zmieniając nadmuch szyba/klata/nogi wystarczy że nie domyka się dokładnie i już masz Air...
U mnie ten komunikat wyskakuje jak wjadę w jakąś większą dziurę więc wilgoć jakoś mi się nie klei.
-
no jesli tak mówisz to u mnie wlasnie nie działa klapa cyrkulacji powietrza. Nie wiem wlasnie dlaczego. Kiedyś tam grzebałem i przy naciśnięciu przycisku nie pojawia się napięcie na silniku i klapa nie działa:/ myślałem że jest gdzieś może bezpiecznik od tej klapy ale niestety nigdzie nie znalazłem.