instalacja stag 300
reduktor scorpion gt
miedz 8
wtryski magic
autko traci nagle cisnienie co jakis czas zanim dostanie temperatury reduktor jest ok
wywala gaz w okolicy 3500 - 4000 rpm
zal z jazdy
alfa 2,5 v6 :)
Printable View
instalacja stag 300
reduktor scorpion gt
miedz 8
wtryski magic
autko traci nagle cisnienie co jakis czas zanim dostanie temperatury reduktor jest ok
wywala gaz w okolicy 3500 - 4000 rpm
zal z jazdy
alfa 2,5 v6 :)
Chwilke przez zrzucenie na PB widać że opada ciśnienie gazu, regulator w reduktorze próbuje podciągnąć ale widać że brakuje fazy ciekłej no i pyk na PB bo za niskie ciśnienie. Do sprawdzenia elektrozawór butli i reduktora. Na początek sprawdź czy nie zanika zasilanie cewek zaworów, zasil je bezpośrednio z akumulatora, dodatkowo wyjmij trzpień z elektrozaworu reduktora i możesz to samo zrobić z trzpieniem z zaworze butli.
Jak nie wiesz jak bez uszczerbku na zdrowiu przeprowadzić ten eksperyment pytaj, pomożemy :D
wlasnie zapomnialem napisac czasem wyskakiwal mi blad za niskie napiecie ok wiec co i jak zrobic :) prosze o pomoc :) reuktor ma 3 tyg :P
Ten błąd zapamiętuje przy zapalaniu, może już akumulator być nie za dobry, swoją droga powiem Ci że masz nie za tęgie ładowanie, w czasie jazdy do 13,6V to tak sobie.
Weź się na początek za elektrozawór reduktora, wywal trzpień z niego, nie zasilaj cewki i zobacz co się będzie działo, jak dla mnie odcina Ci zasilanie fazą ciekłą reduktora.
uzkodzony nowy reduktor ??? jest taka opcja
na boku reduktor na plecach
Wystaw łapy, będę lał linijką po nich za karę!!!
Elektrozawór ma być w pionie na gorze cewką, zasilenie LPG wtedy masz w poziomie, wodą od dołu, wyjście gazu na górze. Tak się montuje każdy reduktor ze zintegrowanym elektrozaworem. A dlaczego?? Żeby ograniczyć zasyfianie oleinami z LPG i innym syfem wnętrza elektrozaworu w którym pracuje trzpień, inaczej w krótkim czasie potrafi się zakleszczać i do chwili nagrzania porządnie reduktora aż ten wspomniany klejący syfek się nie rozpuści przycinać i ograniczać przepływ!!!
ok ale gdzie go tam wsadzuc w pionie czy cos mozna na to zaradzic hmmm wywalic elektro moze sie da :( co mi radzisz teraz ?????
W pionie w 156 masz problem??? A za lampa na dole w zderzaku od strony kierowcy to mało miejsca??