-
Przekłamuje prędkość
Dość dziwna sprawa, bo prędkościomierz pokazuje o niemal 20km/h za dużo. Mechanik sprawdził i mówi, że przy samym prędkościomierzu jest wszystko ok. Opony mam 195/55. Mam takie wrażenie, że im szybciej jadę, tym mniej przekłamuje, ale raczej niewiele.
-
Normalna sprawa raczej. Producenci wszystkich aut na rynku celowo zawyżają wskazania prędkościomierza
-
proponuje porównac do innego auta, oponki masz takie same jak ja, i mi nie przełamuje tyle, az dziwne ze o 20km/h ci zle pokazuje mi moze z 2%, pporównywane do gps-a, ale tez nie zawsze...
-
Wcześniej już zauważyłem, że coś mi za mocno pokazuje i najlepiej to widać na ograniczeniach np. do 40, bo jak do 40 zwalniam faktycznie, to mam jakieś dziwne i nieodparte wrażenie, że mocno tamuję ruch :D
Dziś porównałem z GPS i niestety wyszło, że jest mocne przekłamanie. Ja rozumiem te kilka procent, ale tu juz jest za wiele.
-
muszę sprawdzić jak się przedstawia sytłacja u mnie z gps
-
to ci za mało pokazuje? czy za duzo?
---------- Post dodany o godzinie 19:02 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:59 ----------
to za duzo ci pokazuje, szczerze to nie spotkałem sie z tym, na moje to sprawdz czujnik przy skrzyni bo to nie bedzie nic od opon...ja mam takie same i mi za mało pokazuje o jakies 2-3%
-
No wygląda na to, że tylko ten czujnik pozostaje sprawdzić, bo ze znanych mi możliwych przyczyn, to tylko tego nie robiłem i chyba sam nie zrobię.
-
Mi gps pokazuje jakies 10-15km/h więcej albo mniej kuźwa nie pamiętam już ale sprawdzę jeszcze prędkość względem radaru.Ugadam się z bratem postrzelamy trochę z laserówki i zobaczę ile faktycznie robi mnie w trąbę mój prędkościomierz:)
-
Moje w sumie szczęście, że mi pokazuje więcej, niż naprawde jest, co w sumie troszke chroni przed mandatami :D No ale tak, czy inaczej, nie chce mi się ciągle w navi patrzeć ile jadę :)
-
A jednak różnica nie zmienia się wraz z prędkością. Właśnie sprawdziłem i jakbym szybko nie jechał, to wynosi około 20km/h