[Temat organizacyjny] Sylwester 2007/2008 BORKI
Bry :D
Jak zapewnie wszyscy wiedzą, 31 grudnia sa imieniny Sylwestra (Melanii też, ale to mniej istotne :wink: ). Knujemy z Pawłem już od jakiegoś czasu, i chyba udało się coś wyknuć :P
Po kilku rozmowach zarówno wstępnych, jak i bardziej zaawansowanych przedstawiam plan Klubowej Zabawy Sylwestrowej Alfaholików 2007/2008 w Borkach.
( www.borki.pl )
Ta daaaaam... poniżej wypociny.
Cytat:
Napisał Wera
Sent: Monday, September 10, 2007 10:50 AM
Subject: dot. Sylwestra 2007/2008
Dzień dobry,
Zgodnie z dzisiejszą rozmową telefoniczną proszę o wycenę imprezy sylwestrowej dla ok. 40-50 osób, z podaniem kosztów noclegu i balu sylwestrowego.
Koszty mogą być podane albo osobno, albo już konkretnie ile przypada na jedną osobę.
Przyjazd nastąpiłby prawdopodobnie w sobotę, 29 grudnia popołudniu, wyjazd we wtorek, 1 stycznia.
Proszę także o podanie planu balu, tj. przybliżenie menu (chodzi o rodzaj - czy zimny bufet, czy dania cieple) i ogolnie co wszystko jest wliczone w cenie.
Poza tym interesuje nas rownież otoczenie ośrodka - czy posiadacie Państwo odpowiednią ilość miejsc parkingowych, jakiś plac manewrowy etc.
Nasza grupa to klub zrzeszający miłośników marki Alfa Romeo -
www.alfaholicy.org
Jesteśmy ludźmi na poziomie i ze swojej strony zapewniamy kulturalne zachowanie i porządek.
Serdecznie pozdrawiam
Weronika Olejnik
Cytat:
Napisał Borki
Sent: Wednesday, September 12, 2007 1:58 PM
Subject: Re: dot. Sylwestra 2007/2008
Witam serdecznie,
Bardzo przepraszam za zwłokę, ale przekazałam pani zapotrzebowanie szefowej kuchni i czekam na wycenę i propozycję.
Oczywiście zrobiłam wstępną rezerwację i byłoby nam bardzo miło gościć Państwa.
Nie mamy parkingu strzeżonego. Samochody stoją przy pawilonach, które są ogrodzone, brama jest zamykana na noc, i na terenie jest dozorca nocny - misjsca na pewno wystarczy.
Natomiast mamy również duży parking, który można będzie wykorzystać jako plac manewrowy.
Ceny i jadłospisy prześlę Państwu najprędzej jak to będzie możliwe.
Łączę pozdrowienia.
Elżbieta Szajewska
Cytat:
Napisał Wera
Sent: Thursday, September 13, 2007 8:45 AM
Witam,
serdecznie dziękuję za odpowiedź.
Czy mogłaby Pani podać mi jeszcze ceny za noclegi? Może uda mi się wynegocjować jakiś rabat z racji większej ilości osób? :)
Jeśli jest to możliwe, prosiłabym też o ewentualne zdjęcia ośrodka, przy czym szczególnie zależy mi na pokojach.
Cytat:
Napisał Borki
Sent: Friday, October 26, 2007 11:45 AM
Witam ,
Cena pokoju z rabatem dla Państwa - 80,00 zł / dobę za 2-osobowy pokój.
plus opłata miejscowa 1,00 zł od osoby / dobę
Zdjęcia pokoi i całego Ośrodka zobaczą Państwo na naszej stronie internetowej.
www.borki.pl
Pozdrawiam.
Elżbieta Szajewska
Cytat:
Napisał Wera
Sent: Tuesday, October 30, 2007 8:39 AM
OK, zatem poproszę tylko jeszcze szczegóły dotyczące wyżywienia i samej zabawy sylwestrowej (czy np. zespół jest organizowany przez Was i wliczony w cenę czy musimy go zamówic osobno etc.)
Dziękuję!
Weronika Olejnik
Cytat:
Napisał Borki
Sent: Wednesday, November 07, 2007 8:39 PM
Witam ,
Załączam menu Sylwestrowe.
Szczegóły dotyczące wyżywienia i zabawy Sylwestrowej prosimy uzgadniać bezpośrednio z szefową Jadalni - organizatorką Balu - panią Małgorzatą Wiktorowicz
Łączę pozdrowienia
Elżbieta Szajewska
Cytat:
Jadłospis Sylwestrowy z załącznika:
Dania gorące:
- rosół z pielemienami
- bryzol po polinezyjsku, frytki , dwie surówki
- potrawka po cygańsku
- bigos
- barszczyk czerwony z krokietem
Przekąski zimne:
- śledź w oleju z grzybkami i ogórkiem kiszonym,
- śledź pod szubą
- ozorki w galarecie z sosem tatarskim
- jajko faszerowane z łososiem i kawiorem
- sałatka jarzynowa,
- sałatka makaronowa z brokułami i gorgonzolą
- tatar
- półmiski mięs pieczonych
- szparagi w szynce
- szczupak faszerowany,
- pomidor, oliwki, chrzan, ćwikła,
- owoce, ciasta
- kawa, herbata, napoje,
- szampan ( 1 butelka na 4 osoby )
Muzyka mechaniczna - D.J.
Koszt balu - 150,00 zł na 1-osobę
W rozmowie telefonicznej z p. Wiktorowicz dowiedziałam się, że maksymalna liczba uczestników wynosi 60 osób, gdyż dwie dostępne w osrodku sale zostaną podzielone "funkcyjnie" (jedna jadalniana, druga taneczna). Do końca przyszłego tygodnia (najpóźniej 19.11.2007) mamy termin na określenie ilości uczestników.
Koszty, jak widać powyżej, to 80 zł za dobę dla dwóch osób, czyli wychodzi po 40 zł od osoby. Do tego dochodzi koszt samego balu, w wysokości 150 zł od osoby (+ alkohol, jak zwykle na tego typu imprezach, we własnym zakresie).
Z zapewnień p. Wiktorowicz wynika, że wspomniany przez nią w @ DJ obsługiwał u nich już niejedną imprezę, i, jak twierdziła, potrafi dobrze poprowadzić imprezę.
Nie wiem o co jeszcze mam zapytać, żeby zapiąć całość na ostatni guzik - dlatego prosze o wszelkie sugestie i pytania, żebym mogła działać dalej - jest już listopad! ;-)
Niebawem powstanie pewnie nowy temat, konkretnie do zapisów.
Wtedy każdy określi w ile osób przyjedzie, i od kiedy do kiedy.
Pozdrówki