Panowie Pomóżcie przy kupnie alfy model 2,4 JTD (warszawa) Oceńcie
Witam Panowie i Panie :) pomóżcie bo mam problem z kupnem alfy romeo 156 otóż kupić czy nie kupić ( w sumie dylemat) mam na oku alfe romeo 156 z allegro ona jest z komisu z wawy komis jest na ulicy emaliowej 3 to są włochy za okęciem kawałek to jest rocznik 1998 2,4 jtd ze 158 tysi a nie 153 jak jest napisane w ogłoszeniu przebiegu jeździłem nią dzisiaj,jeździ sie super nic nie stuka nic nie puka w zawieszeniu silnik pracuje równo ,pod maską nie widać zbytnio oleju ,przy turbince widać ślad oleju ale nie widać żeby kapał ,tylko widać ślad,co do właściwości jezdnych nie mam zastrzeżeń jeżdzi sie super ,biegi wchodzą bez zarzutu na dotyk palcem sprzęgło też łapie ładnie nie ślizga się aż się dziwie że za tą cene sprzedają te auto ,do wymiany jest szyba przednia bo pęknięta ,niby od tego że jak mył mu ktoś w lato nagrzany samochód to pękła bo polał zimną wodą,co do mankamentów dalej to łożysko od sprężarki klimatyzaji jest do wymiany bo piszczy i zastanawia mnie jeszcze zaślepka od poduszki powietrznej od strony pasażera bo rusza sie ,facet mówi że to niby od tego że spinki się urwały(ale na chłopski rozum to czy same się mogły urwać ??? czy może miała dzwon albo ktoś je wyłamał opierając się ??? ) termostat widze że jest sprawny autko nagrzewa się do równo 90 stopni i nie więcej,i jeszcze jedna rzecz do której mi się przyznali to to że drzwi tylne malowane były(podobno zarysowane były) bo widać różnice w odcieniu, pozatym wszystko chodzi 4 eletkryczne szyby,centralny zamek,klimatyzacja działa,nie czuć zapaszku czyli jeszcze nie zagrzybiona, wstawiam link do tego samochodu i prosiłbym bardzo jakby ktoś mieszkał gdzieś blisko żeby,go sprawdzić fachowym okiem ,byłbym bardzo wdzięczny ponieważ miło się jeździ tym autem a pieniądze nie są wielkie.facet mi mówił że wahacze w niej wymieniał i pasek rozrządku z pompą wody,co do wahaczy to jestem w stanie uwierzyćbo faktycznie nic nie puka.mam czas na kupno tego auta do poniedziałku więc byłbym bardzo zobowiązany za jakieś konkretne informacje,a nie chce kupić złomu w który będe musiał kase ładować w razie czego proszę o kontakt do mnie na maila black1233@o2.pl lub tel 794250826 i bardzo z góry dziękuje za jakiekolwiek info. czy warto czy dać sobie spokój ,proszę link do auta http://auto-lider.otomoto.pl/alfa-ro...C15166345.html
z drugiej strony zdaję sobie sprawe że w tym roczniku i za tą cene ciężko kupić coś dobrego ale chodzi mi o to żeby on był jak najmniej zużyty i pojeździł przez te kilka lat.
mają tam dwie alfy ta druga to benzynka ale ona odpada bo zawieszenie stuka ewidentnie,a co do tego diesla to facet podobno jeździł nim we włoszech ,teraz przyjechał nim do polski i chce sprzedać,wszystko niby działa, silnik odpala od razu ,nie kopci,nie szarpie,nie przerywa przy gazowaniu. trochę pasek piszczy po odpaleniu ale tylko jak jest zimna ,podejrzewam że to może być za słabo naciągnięty pasek klinowy,bo po 10 sekundach przestaje,albo po prostu do wymiany ale to też nie jest duży koszt. osobiście muszę przyznać że boję się brać auta z komisu jakiegokolwiek auta czy to alfa czy nie,bo wiadomo że kręcą przebiegi i w jakiś sposób chcą sprzedać ten samochód ale ta alfa mimo że jest z 98 to pozytywanie mnie zaskoczyła podczas jazdy,bardzo pozytywnie :)