-
pomocy
witam potrzebuje pomocy mechanika gdzies wycieka mi olej od wspomagania czy jest mozliwosc zrobienia tego samemu czy musze poznac moja alfe z mechanikem i jeszcze jedna sprawa przy przekreceniu kluczyka na zasilanie z pod kokpitu wydobywa sie dziwne dzwiek jakby cos tam wirowalo co to moze byc?? z gory dzieki za pomoc
Co to za tytuł?
Przeczytaj jeszcze raz regulamin!
-
wirowało ?
masz na myśli dźwięk jak wentylator, czy jak zwykłe silniczki elektr. ?
jak długo się ten dźwięk utrzymuje (kilka sekund, minut, ciągle) ?
z którego miejsca go najbardziej słychać ?
od jakiego okresu czasu obserwujesz występowanie tego dźwięku, i czy coś naprawiałeś / wymieniałeś tuż przed jego zauważeniem po raz pierwszy ?
Podaj jakiś dokładniejszy opis okoliczności i objawów, to pomoże wysnuć jakieś wnioski ;)
na chwilę obecną to mogą być różne rzeczy, np.:
- odgłosy elektrycznych mechanizmów sterowania układem ogrzewania (przez kilka sekund po przekręceniu kluczyka w pozycję "MAR"
- zasyfiony wentylatorek czujnika temperatury wewnętrznej
- wentylator nagrzewnicy (na najniższych obrotach, wtedy ciężko z nadmuchów wyczuć podmuch powietrza)
- czasami przekaźniki wydają dość zbliżone odgłosy do tych wydawanych przez silniczki elektryczne (wiem z własnego doświadczenia, miałem tak w audi a6 )
- i jeszcze sporo innych możliwości.
opisz całą sprawę najdokładniej jak to możliwe, to pomoże innym w pomaganiu Tobie :)
-
J/w, stawiam na wentylatorek temperatury wew. a w sprawie wycieku, jak widać i na wężach to coś tam zaradzisz, a jak z maglownicy to bez kanału i dobrych narzędzi niewiele zdziałasz.
-
najpierw uzupełnij profil o informację o tym jaki masz silnik - potem będziemy myśleć
-
no juz sprawdzilem ten wentylator temperatury wewnetrznej byl ostro zasyfiony dzieki a z tym wyciekiem nadal niemoge dojsc
---------- Post dodany o godzinie 16:30 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:55 ----------
a moze macie tez instrukcje jak wymienic plyn w chlodnicy jakies linki albo doklady opis
-
mi ostatnio się rurka aluminiowa przetarła o skrzynie biegów no i się lało:)
najczęściej mogą wystąpić nieszczelności w tych miejscach
-
wiecie moze jak wymienic plyn w chlodnicy
-
Przejrzyj forum, było 200 razy.......