-
brak biegów wycieraczek
Witam.
W alfie 155 92 r mam problem z brakiem funkcji czasóek oraz tego jednego wolniejszego biegu wycieraczek.
W alfie sa 3 pozycje:
-neutralna(wycieraczki wyłączone)
-1 bieg z opcją czasową(nie działa)
-2 bieg (działa)
podmienialem już przekaźnik 'A' od wycieraczek oraz przełącznik i nadal niec się nie zmienia. Mam drugi silniczek ale z tego co mi wiadomo to ten silnik ma chyba jeden bieg którego szybkość to znaczy biegi reguluje natężenie prądu? Proszę o pomoc. pozdrawiam
-
mialem kiedys taki problem ze mi chodzily caly czas jak przekrecilem stacyjke mimo ze wycieraczki nie byly wlaczone problemem okazal sie ten machanizm znajdujacy pod szyba a dokladnie ta czesc elektroniczna cos sie w niej posypalo ,rozbierz ten mechanizm pod szyba gdzie znajduja sie wycieraczki tam jest tez czesc elektryczna i tam mialem problem nie wiem jak u ciebie ale daje wskazowki
-
jak już dojdziesz do tego to opisz sprawę jeśli możesz bo mam identyczny problem :)
-
ja również mam to samo ;) ale rozebranie silniczka wycieraczek i przeczyszczenie niestety nic nie pomaga :(
-
-
Pozostało mi podmienić silniczek, mam drugi tylko czekam na wolny czas:)
-
:confused:witam ja mam tez problem z wycieraczkami wogule mi nie chodzą spala sie caly czas bezpiecznik po przekreceniu stacyjki
-
możesz mieć spalony silnik wycieraczek skoro pali bezpiecznik.