-
Kontrolka otwartej klapy
Witam, wczoraj rozłączyłem wiązkę tylnej klapy odpowiedzialna za światła w pokrywie bagażnika.po podłączeniu jej , świeci mi się na desce rozdzielczej kontrola informująca o nie zamkniętym bagażniku, chociaż jest zamknięty. Co z tym zrobić?
wcześniej nie było żadnego problemu
-
moze sie przetarl jeden kabel w tej gumowej harmonijce miedzy nadwoziem a klapa bagaznika. Ja mialem podobny problem, zsunalem ta gumke i okazalo sie ze kilka przewodow bylo przetartych, polaczylem,zaizolowalem i po sprawie. Moze zacznij od sprawdzenia tego . Pozdro
-
a czy ma coś do tego to iż nie rozłączyłem akumulatora? i teraz komputer może zgłupiał? czy coś>?
-
Rozłącz i zobacz. Ogólnie niestykające wtyczki to bolączka 166. Nigdy nie wiesz, w której akurat "nie łączy" :(
-
Wydaje mi sie ze nie odlaczony akumulator nic nie ma do tego.. bo sensor znajduje sie w zamku, wiec problem moze byc tak jak napisal kolega Krzysiek lub w samym zamku i wtedy czeka Cie wymiana zamka albo odłaczenie kabelka od czujnika otwarcia klapy.. Kolego a zobacz czy swieci sie lampa podswietlania bagaznka gdy masz zamknieta klape..
-
W zamku jest taki mirostyk który zwiera masę... jego sprawdź.
-
Ściągnij plastik z zamka i zewrzyj styk, który znajduje się na zamku. Następnie sprawdź czy pali się lampa w bagażniku. Jeśli tak to poruszaj przewodami między klapą a nadwoziem obserwując lampkę, przy cały czas zwartym styku. Może w ten sposób zlokalizujesz miejsce rozwarcia.
-
o który plastik chodzi?
-
Plastik, który osłania zamek.
-
Koledzy pomóżcie
Mam problem.Swieci mi kontrolka od klapy bagaznika(zamkniety),jak otworze to gasnie,jak wbije bieg wsteczny to tez gasnie,a gdy wlacze swiatla przeciwmglowe tylne to zapalaja sie swiatla od wstecznego i jedno przeciwmglowe.Raujcie bo musze jechac na przedlad i nie wiem co jest grane.Z gory wielkie dzieki.