-
Przegub proszę o poradę
Witam was serdecznie, mam problem z moim autkiem , które kocham chodź nie powinienem :D
po serii awarii nastąpiła kolejna gdy skręcam słyszę takie stuki jak wolno delikatnie skręcam to mniej a gdy jadę szybciej to częściej podejrzewam przegub , nie chciał bym żeby mój mechanik mi go kupował ,bo ma niezłe ceny no i wydałem na naprawy więcej niż jest warte to auto, chciałbym kupić część i zawieść go do taniego mechanika garażowego , tylko nie wiem czy na pewno to jest wina przegubu no i czy ten przegub http://allegro.pl/show_item.php?item=1236522714 spasuje do mojego autka,i czy powinienem jeszcze coś kupić , mam 146 1,4 16V 1998
POZDRAWIAM,
-
Ten przegub wydaje się "pasowny" do twojego samochodu.Swoją drogą to wydaje mi się ,że ceny w warsztatach często są bardziej atrakcyjne niż na allegro gdzie nie wolno zapominać o kosztach przesyłki ,która w tym przypadku stanowi w najlepszym wypadku 20 % ceny elementu,ale to tylko moje zdanie ;)
-
Ja bym Ci proponował sprawdzić w ePer numer przegubu i potem takowy kupić :) Bo niestety kupywanie takich części do 145 to niemal ruletka, nigdy nei wiadomo co trafisz! Podaj VIN to Ci sprawdzę co i jak.
-
U mnie ostatnio był podobny problem i przyczyną było łożysko koła i jakiś krzyżak ale nie na przegubie zewnętrznym a na wewnętrznym.
-
Dokładnie jak przedmówca! Zainwestowałem w przegub a okazało się ze dźwięk taki wydawał wyruchane łożysko. Sprawdź najpierw łożyska bo taniej
-
Jakbyście potrzebowali części to mam kolesia z niezłymi cenami. W grę wchodziłyby koszty przesyłki, ale zdzierać z nikogo nie zamierzam. Koleś robi w hurtowni i dla przykładu za pompę wody która teraz wymieniłem mechanik zawolał 160zł. a u niego zapłaciłem 80zł. identyczna z tym samym nr katalogowym ;) także jak co to dajcie znać poorientuje się