Panowie odpalam swoja alfe, oczywiscie zagazowana a tu sie pali kontrolka wtryskow i silnik klekocze...olej jest. co to moze byc?
Printable View
Panowie odpalam swoja alfe, oczywiscie zagazowana a tu sie pali kontrolka wtryskow i silnik klekocze...olej jest. co to moze byc?
Jak klekocze i swieci sie kontrolka wtryskow to najprawdopodobniej spalanie stukowe. Najczesciej to przez zbyt niska liczbe oktanowa (rozcienczane paliwo). Ale powodow jest wiele. Spusc paliwo do kanistra i zatankuj nowe - dobre. Jak nie bedzie roznicy to trzeba szukac w silniku - podlaczyc do kompa. Ale ja bym najpierw sprawdzil paliwo. NIE JEZDZIJ TAK!
ale na gazie jest to samo...fakt, ze to dziwnie stuka ale i na benz i na gazie i rano ma problem z odpaleniem jak jest zimna
To w takim razie nie benzyna, ale nadal obstawiam spalanie stukowe. Tak mi to wygląda po objawach choć stukanie stukaniu nie równe tak przez posty to niewyraźnie słychać :)
podepnij sie pod kompa, od tego zacznij
kolego mam ten sam problem w czoraj mojej alfince. dałem kopa jednym słowem paliłem gume i to był bład. dziś rano odpalam auto, a tu lipa strzela kicha nie ma obrotów, przy obr 2tyś jest stuk w silniku. szczęka mi opadła i nie wiem co to moze być
pracuje na wszystkich wtryskach ?
To że się nie spotkałeś nie czyni tego odpowiedzią....
no wiec byla to panewka....:( teraz szukam dolu silnika....