-
Świece w oleju..
Witam Szanowne Grono! Alfa chodzi na trzy gary, na drugim obydwie świece są w oleju. Czyszczenie świec pomaga na 10-15 kilometrów, iskra jest. Sprawdzałem kompresję i wyszło 10-11. Wymieniłem również wtrysk i nie mam pomysłu co dalej.. Może coś podpowiecie co może być przyczyną i co należałoby podejrzewać.:(
-
Moim zdaniem do wymiany uszczelka pod pokrywą zaworów.
-
uszczelka nowa wymieniana niedawno i nie widać wycieków, sam gwint świecy z elektrodą mokry
-
cerciarz, ja mam ten sam problem, jedna swiece mam w oleju zalana, wymieniałą uszczelki pod pokrywa i dalej, zastanawiam sie czy pokrywa nie jest czasem krzywa, boki sa dodatkowa na płynna uszczelke złepane ale srodek nie, jesli jest zwichrwana a moja była spawana w dwóch miejscach to bedzie puszczac...
-
Koledze nie chodzi o zalaną świecę od strony "fajki" tylko od strony komory spalania.
-
cerciarz komprechę masz wiec najgorszy scenariusz to pęknięty pierścień zgarniający lub pad UPG. Bardziej optymistycznie - uszczelniacze zaworowe.
Pamiętaj, że czyszczona świeca i tak zrobi się czarna jak silnik nie został przegoniony i na luzie sobie pyka.
-
-
-
dzięki a ktoś może wie jakie to koszty? A jakby uszczelka pod głowicą to chyba by na biało kopciła co?
---------- Post dodany o godzinie 17:43 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:21 ----------
a coś takiego jak zawór zwrotny? Bo po zimnej nocy potrafi sobie przykopcić na niebiesko powyżej 3000.
-
To jak dla mnie uszczelniacze zaworów. Objawem tego jest kopcenie po odpaleniu rano albo kopcenie na wysokich obrotach.